Salades fraiches et cuites
באמצע השבוע, פרט לירקות פרוסים או אולי סלט ערבי קצוץ, אנחנו לא נוהגים לאכול סלטים. אבל לכבוד שבת...לכבוד שבת! כל המרבה הרי זה משובח. מני חצילים, גמבות, סלקים, כרוב, זיתים, ועוד, אני ממש מתמוגגת מכל סוגי הירקות. כשבמקרר עומדות קופסאות מלאות במיני סלטים, או כשעל מגש קערות הגשה מלאות בכל מני צבעים, אין מאושרת ממני. בעיניי יותר מכל הסלטים מייצגים את שולחן שבת.
יש לכם סלט "מנצח"? רוצים לשתף אותי? כתבו לי! (המתכונים שלכם מופיעים כאן! למטה!)
maryline@inter.net.il
שלכם, מרילין
סלט נהדר עם אפרסמון,שעכשיו בעונה - מתכון של איילת (לא ניסיתי, עשה רושם נהדר וחגיגי בעיקר בזכות הפירות היבשים שמוסיפים )
לסלט:
10 גבעולי סלרי עלים צעירים, שטופים ונקיים, 4 אפרסמונים בשלים(אך לא רכים מדי)
צרור בצל ירוק שטוף, כולל החלק הלבן שלו
2 מלפפונים עם הקליפה
2 צנוניות קטנות עם הקליפה
1 קולרבי קלוף
כוסברה+נענע- קצוץ קטן
לעיטור:
1/4 כוס פיסטוקים קלויים קלות במחבת1/4 כוס אגוזי קשיו מקורמלים,
1/4 כוס חמוציות
מעט שקדים מולבנים פרוסים דק.
קצת נענע טרייה קצוצה
לתיבול:
שמן זית+הרבה לימון+ שום כתוש+פלפל שחור גרוס+מלח גס-לערבב הכל יחד לרוטב אחיד
הכנה: את הסלרי, המלפפון,הקולרבי, הבצל הירוק והצנוניות- חותכים קטן ודק.
את האפרסמון חותכים לארבעה רבעים וכל רבע חותכים לפרוסות דקיקות, כמעט שקופות.מניחים בקערה.
מוסיפים את הירק הקצוץ.
מערבבים ומתבלים ברוטב.
סלט ארטישוק עגבניות ולימון שעליו ממליצה חנה (חייבת לנסות ברגע שאני קונה תחתיות ארטישוק)
לטגן ולהוסיף לפי הסדר במעט שמן:
פלפל או פלפל חריף - קוביות
עגבניה- קוביות
3 שיני שום פרוסות או קצוצות
רבע לימון- פרוס לפרוסות דקות (המרכיב הכי חשוב)
1 כף רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה
לתת להתבשל כמה דקות, עד שמסמיך לרוטב. אפשר להוסיף מעט מים אם צריך.
להוסיף תחתיות ארטישוק- חתוכות לשמיניות.
לבשל על אש קטנה במשך חצי שעה.
בעיקרון המתכון הוא לחצי חבילה, אני הכנתי חבילה שלמה, אבל לא הכפלתי הכל בדיוק. הכנתי עם שני פלפלים, עגבניה אחת, ומשהו באמצע של כל השאר.
סלט גזר טעים ומהיר של אורלי (נשמע מעיניין, תודה אורלי על המתכון, אצלנו אוהבים גזר חי!)
שקית גזר- לקלוף ולגרר גס (לא להשתמש בגזר מגורר מוכן ! הטעם והמרקם רחוקים מהרצוי )
1 כף מלח לימון
1 כפית מלח
3 קוביות שום כתוש
מיונז לפי הצורך ( סליחה שאני לא יודעת להגדיר כמות..)
לערבב, במקרר וזהו............... !
עוד סלט של אורלי שאני חייבת לנסות סלט ירוקים
2 חבילות פטרוזיליה קצוצות דק ללא הגבעולים+1 חבילה כוסברה+1 חבילה נענע לתבל בשמן זית מל ולימון ולהוסיף מיקס של גרעינים קלויים כל מה שמתחשק. אני שמה גרעינים לבנים+גרעיני חמניה + פקאנים
סלט גזר ומיץ תפוזים של אדווה (לא ניסיתי, אבל בהחלט מתכוונת בקרוב, מה גם שעכשיו שפע תפוזים בעץ - תודה אדווה!)
סלט גזר מתוק ובריא: מגוררים דק גזר לפי הכמות הרצויה,
סוחטים מיץ תפוזים ומערבבים עם הגזר, מוסיפים שתי כפות סוכר לערך ורבע כוס צימוקים לערך גם כן. שומרים במקרר עד להגשה. לחילופין סוחטים מעל הגזר קצת לימון ומוסיפים קצת סוכר, אבל הגירסא עם מיץ התפוזים
פשוט נפלאה.
סלט קישואים של רתם (לא ניסיתי, אבל מקריאה אני יודעת שזרעי הכוסברה עושים כאן את כל העבודה!)
פורסים בצלים לטבעות דקות וקישואים למקלות דקים (כמויות לפי הטעם, רק לזכור שמאוד מתכווץ בזמן ההכנה)
מטגנים המווווווווון זמן במעט שמן עד שמשחים.
מתבלים במלח פלפל וזרעי כוסברה שלמים או טחונים,
מגישים קר/פושר.
עובר בכיף הקפאה
סלט עלי סלק מעולה של ליאת - ליאת היא אחת התלמידות הראשונות שהיו לי כשעוד עשיתי סדנאות - תלמידה מצטיינת, ועליה נאמר גם יפה וגם אופה!
5 חבילות עלי סלק ( זה רק נשמע הרבה פשוט באלה של גוש קטיף אין הרבה עלים את בטח יודעת)
לנקות היטב לחתוך לרצועות כולל את הגבעול.
להרתיח במים עד שמתרככים
להוציא למסננת ולקרר היטב.
לסחוט את העלים מהמים או בעזרת הידיים או מייבש חסה (בגלל זה צריך לקרר היטב אחרת זה רותח בידיים)
להוסיף 2 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים עד שזה מתרכך.
להוסיף כמון, מלח ופפריקה. לתת לזה להתבשל קצת ולהוסיף מיץ מחצי לימון.
לאחר מכן להוסיף את עלי הסלק ולבשל קצת יחד על אש קטנה.
סלט עדשים אדומות - שלחה רתם - מבוסס על מתכון של רני פולק,
סלט עלי סלק מעולה של ליאת - ליאת היא אחת התלמידות הראשונות שהיו לי כשעוד עשיתי סדנאות - תלמידה מצטיינת, ועליה נאמר גם יפה וגם אופה!
5 חבילות עלי סלק ( זה רק נשמע הרבה פשוט באלה של גוש קטיף אין הרבה עלים את בטח יודעת)
לנקות היטב לחתוך לרצועות כולל את הגבעול.
להרתיח במים עד שמתרככים
להוציא למסננת ולקרר היטב.
לסחוט את העלים מהמים או בעזרת הידיים או מייבש חסה (בגלל זה צריך לקרר היטב אחרת זה רותח בידיים)
הכנת הרוטב:
5-6 שיני שום חתוכות , לטגן במעט שמן.להוסיף 2 עגבניות קלופות וחתוכות לריבועים עד שזה מתרכך.
להוסיף כמון, מלח ופפריקה. לתת לזה להתבשל קצת ולהוסיף מיץ מחצי לימון.
לאחר מכן להוסיף את עלי הסלק ולבשל קצת יחד על אש קטנה.
סלט עדשים אדומות - שלחה רתם - מבוסס על מתכון של רני פולק,
מבשלים עדשים כתומות חצויות בישול מהיר כך-
שמים בסיר, מכסים במים עם מלח ומבשלים באש בינונית. ברגע שמבעבע מורידים מהאש ושוטפים במים קרים בעזרת מסננת- כדי לעצור את הבישול. זה עושה אותן פריכות ולא מתפרקות.
מעבירים לקערה, סוחטים פנימה הרבה מיץ לימון, מוסיפים שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ונענע קצוצה.
רצוי להכין יום מראש אבל לא חובה. (שאם מכינים יום מראש- אז לא כולל את הנענע שאותה כדאי להוסיף קצת לפני ההגשה.)
זהו.
טעים!!
רתם.
הזה: Ramen noodle salad. - מאיה
2 כפות רוטב סויה
חצי כוס שמן זית
1/8-1/4 כוס חומץ בן יין
מלח ופלפל לפי הטעם.
מנערים טוב טוב עד לערבוב כל המצרכים של הרוטב.
בהצלחה ובברכה רבה, מיה אברמסון, בברוקליין, ליד בוסטון, מסצ׳וסטס, ארה״ב.
שקית אחת או יותר, (תלוי בכמות הסועדים) של מיקס כרוב אדום+ירוק וגזר שקונים כבר מוכן וגרוס בסופר.(אפשר תמיד להמיר ירקות אלו בירק או תערובת ירקות אחרת).
חצי כוס שקדים חתוכים + חצי כפית שומשום קלויים במחבט עד להשחמה בהירה.
חתיכת זנגביל טרי או קפוא מגוררת על הפומפיה או במג׳ימיקסר. בערך חצי כפית פחות או יותר.
רבע עד חצי כפית שמן שומשום.
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים דק המעניקים לסלט רעננות נפלאה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
כמה כפיות מים אם רוצים לדלל את הלימון או לחלופין, שמן זית לדילול.
מעל הכרוב, מפזרים את תערובת השקדים עם השומשום הקלויים.
בצנצנת קטנה שלה מכסה טוב, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומנערים טוב טוב לפני ששופכים על הסלט.
בתאבון לכולם ותזכרו שלכל סלט או רוטב ניתן גם להוסיף שמן זית, מים או כל מרכיב אחר הטועם את טעמכם, אם רוצים. בהצלחה וברכת ישר כח לך אשת חייל,
הזה: Ramen noodle salad. - מאיה
היי
מרילין, מצאתי את האתר שלך במקרה, אחרי שיטוט בYnet.
איזה כיף
למצוא אתר כל כך לבבי שמרחיב את הלב ואת המוטיבציה להכין כל פעם דבר חדש לימות
השבוע ולשבת. ישר כח לך ולמשפחתך.
יש לי
מתכונים נהדרים שאוכל לחלוק איתך. הראשון הוא לסלט פרווה מעולה שאפשר להכין לפני
שבת ולאכול במשך כל השבת. זהו מתכון מנצח שאף פעם לא נכשל ושכולם אוהבים. ממש, ממש
כדאי לנסות...אתם לא תתאכזבו למרות שזה נראה מתכון קצת יוצא דופן.
המתכון
מבוסס על שילוב של גזר, גזעי ברוקולי ( החלק הקשה והגזעי שלרוב זורקים לפח, אך כאן
רצוי להשתמש בהם וכך למנוע השלכה מיותרת לפח של הגזע הבריא ביותר שיש!!!)
וכרוב סגול שמעבירים בגורס הירקות ואז מערבבים את הירקות עם
האיטרות הסיניות שקונים בכל סופר. אלו הן חבילות אטריות שכל הסטודנטים קונים כי הן
זולות ושיש בהן שקית תבלינים קטנה. באנגלית הם נקראים, Ramen
noodles והם הדבר הכי זול שאפשר לקנות, עובדה שגורמת
להרבה מאיתנו להיות מצוידים במוצר זה לרוב.
את
הרוטב לסלט הזה, מכינים בעזרת שקית התבלינים שמגיעה עם האיטריות הסיניות ולכן
קוראים לסלט הזה: Ramen noodle salad.
המצרכים
למתכון:
כמות
מספיקה של גזר, גזע הברוקולי וכרוב סגול גרוסים שתספיק לכמות הסועדים. (פה, בארה״ב
מוכרים את זה בשקיות של קילו וחצי בכל סופר וזה נקראה: Broccoli
Slaw).
חבילה
אחת של האיטריות הסיניות שאפשר למצוא בכל מכולת וסופרמרקט.
3-4
כפות שומשום
חצי
כוס או יותר שקדים חתוכים לרצועות
חופן
או יותר של גרעיני חמניה לא קלועים.
הכנת
הסלט:
מניחים
את הירקות הגרוסים בקערת הגשה גדולה.
בכלי
פיירקס חסין אש, שוברים את האיטריות הסיניות הלא מבושלות (שמגיעות במין מבנה
מלבני) לחתיכות קטנות בעזרת הידיים. מפזרים מעל האיטריות כמות נדיבה של שומשום,
גרעיני חמניה ושקדים חתוכים קנויים. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית
ומשחימים את האיטריות עם השומשום והשקדים אך נזהרים לא לשרוף.
לאחר
כבערך 15-20 דקות בתנור, מוציאים ומניחים להתקרר.
בינתיים
מערבבים את הרוטב בתוך
צנצנת ערבוב עם מכסה טוב:
1
שקית התבלינים שהגיע עם האיטריות 2 כפות רוטב סויה
חצי כוס שמן זית
1/8-1/4 כוס חומץ בן יין
מלח ופלפל לפי הטעם.
מנערים טוב טוב עד לערבוב כל המצרכים של הרוטב.
לאחר
הכנת הרוטב ולאחר שהאטריות השחומות התקררו, מפזרים אותן מעל הירקות הגרוסים שבכלי
הגדול ויוצקים מעליהם את הרוטב הטעים.מערבבים טוב, טוב ומגישים....בתאבון!!!!
אני
מאוד מקווה שאתם תלקקו את האצבעות ואת תחתית הכלי של הסלט הזה. זהו סלט נהדר שעוד
יותר טעים לאכול למחרת, לאחר שהאטריות ספגו חלק מהרוטב ולכל הסלט יש טעם עוד יותר
טעים. בהצלחה ובברכה רבה, מיה אברמסון, בברוקליין, ליד בוסטון, מסצ׳וסטס, ארה״ב.
היי
מרילין, שבוע טוב. אני מקווה שהייתה לכם שבת נהדרת.
אני
רציתי לכתוב לך מתכון חדש שבדיוק הכנתי השבוע ויצא מעולה ומצויין. זהו סלט קל
ביותר להכנה וממש, ממש טעים. זהו לא מתכון מקורי שלי אלא סלט שאכלתי אצל חברה
ויצרתי אותו מחדש אצלי במטבח, כי לא היה לי את המתכון המדוייק, אך בגלל מרכיביו,
לא ממש צריכים מתכון והוא יוצא נהדר.
אני
קוראת לסלט הזה: סלט מרענן של
כרוב ירוק ברוטב לימון, שקדים קלויים, שמן שומשום, זנגביל טרי וזרעי כוסברה
טחונים(:
זהו סלט
המרענן את החיך וגם את הנשמה לכבוד שבת, חג או כל יום אחר.
לסלט
צריך:שקית אחת או יותר, (תלוי בכמות הסועדים) של מיקס כרוב אדום+ירוק וגזר שקונים כבר מוכן וגרוס בסופר.(אפשר תמיד להמיר ירקות אלו בירק או תערובת ירקות אחרת).
חצי כוס שקדים חתוכים + חצי כפית שומשום קלויים במחבט עד להשחמה בהירה.
לרוטב
הסלט צריך:
חצי
לימון סחוטחתיכת זנגביל טרי או קפוא מגוררת על הפומפיה או במג׳ימיקסר. בערך חצי כפית פחות או יותר.
רבע עד חצי כפית שמן שומשום.
חצי כפית זרעי כוסברה טחונים דק המעניקים לסלט רעננות נפלאה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
כמה כפיות מים אם רוצים לדלל את הלימון או לחלופין, שמן זית לדילול.
להכנת
הסלט:
מניחים
את תערובת הכרוב בקערה גדולה שבה יש שתי כפות לערבוב הסלט. מעל הכרוב, מפזרים את תערובת השקדים עם השומשום הקלויים.
בצנצנת קטנה שלה מכסה טוב, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומנערים טוב טוב לפני ששופכים על הסלט.
בתאבון לכולם ותזכרו שלכל סלט או רוטב ניתן גם להוסיף שמן זית, מים או כל מרכיב אחר הטועם את טעמכם, אם רוצים. בהצלחה וברכת ישר כח לך אשת חייל,
מיה
אברמסון,Brookline,
Masatusets.
8 תגובות:
כמו תמיד - אין עלייך!
איזו רשומה נפלאה עם כ"כ הרבה הרבה מתכונים!
איזו רשומה מדהימה
מאיפה מתחילים:-)
כל הכבודדד
השבת בטוח יהיו הרבה סלטים:-)
בעלי ואני מביטים ומתפעלים! תודה ענקית על השיתוף, מאחלת לך ששולחנך תמיד יהיה עמוס בכל טוב.
יש בתמונה הגדולה צלוחית עם ביצים ממולאות, אפשר מתכון?
אפשר גם להכין סלט קישואים אדום... יאמי
קוצצים בצל עד להשחמה
מוסיפים עגבניה קלופה וקצוצה
מבשלים קצת עד שהיא נימוחה
מוסיפים קישוא חתוך לקוביות בגודל שאוהבים
ממשיכים לבשל- אין צורך במים, אש בינונית נמוכה עד שהכל מתערבב לו
מוסיפים כף רסק, כפית א. מרק, מל"פ, מערבבים, קצת מים (שיהיה נוזלי אבל לא מאוד), נותנים לזה להתבשל עוד כ-10 דק עד הסמיכות הרצויה,
מתקנים תיבול
תודה תודה תודה
ואוו, זה נפלא!
כמה השקעה יש בבלוג, לא ייאמן.
מצווה ענקית יש לך בזה שאת חולקת מתכונים לכבוד שבת בפרט ולימות החול בכלל.
אלפי תודות!
תודה רבה
(-:
הוסף רשומת תגובה