~~ סלט חצילים עם ירקות צלויים ~~

קוויאר חצילים

סלט שבצרפתית קוראים לו "קוויאר חצילים": צורת הכנתו קצת שונה
ממה שאנחנו מכירים - לא קולים על האש, ולא מטגנים, אלא
אופים אותו יחד עם ירקות ריחניים לפני שמועכים. טעים
מאוד על קרקר כמתאבן, או כסלט על שולחן שבת עם חלה טרייה

מצרכים
שני חצילים חצויים לאורך
ארבע עגבניות פרוסות
שני בצלים חתוכים לטבעות
גמבה חתוכה לקוביות
שמן זית
תימין
מלח – פלפל


הכנה
חורצים את בשר החצילים שתי וערב לעומק
ומסדרים את סירות החצילים בתבנית אפיה
מחממים את התנור לחום בינוני
מטפטפים על בשר החצילים מעט שמן זית, מלח ופלפל
מסדרים מעליהם את הבצלים, העגבניות הגמבות והתימין
ממליחים ומפלפלים שוב ומוסיפים עוד מעט שמן זית מעל הכול
אופים כ- 45 דקות או עד שבשר החציל התרכך לגמרי והירקות צלויים
בעזרת כף מוציאים לקערה את תוכן החצילים יחד עם הירקות
מועכים או מרסקים בעזרת מוט בלנדר. המרקם – משחתי
מסדרים בקערת הגשה ומקררים היטב

 


החצילים - אחרי שהם יוצאים מהתנור, ורגע לפני המעיכה

אין תגובות: