~~ טונה ודגים אחרים ~~


דג הטונה הוא האופציה הדגית המועדפת על ילדינו - אני מאמינה שזה בעיקר בגלל שלא רואים שזה דג וגם כי הוא לובש צורות רבות המסבות את טבעו - פעם בקציצה, פעם מגולגל בתוך סיגר ועוד.
ריכזתי כאן מעט רעיונות  שהם על תקן "בני בית", ושפרסמתי בשנים האחרונות. כולם קלים וטעימים, והם מוגשים לפעמים בסעודה שלישית של שבת ולפעמים בארוחת ערב לצד סלט חי.

בנוסף תמצאו כאן מתכוני דגים מכל הסוגים והטעמים







סיגארים ממולאים טונה ותפוחי אדמה סלט אורז וטונה בתוך סירות פלפל ירוק פיצה טונה - עם בצק מיוחד




מאפה פילו ממולא מלית טונה פיקאנטית ביצי מימוסה - ביצים ממולאות סלט טונה קציצות טונה וסלרי







קונוס מעלי סיגר ממולא סלט טונה קיש טונה חרדל ועגבניות רולדת טונה







לחמניות ממולאות סלט טונה טוניסאי מוסטונה פרווה מעולה לחמניות קשת במילוי טונה פיקאנטית




סלמון ברוטב יין דובדבנים ותימין סלמון בציפוי פסטו פיסטוק לימון מושט שלם מבושל בלימון ושומר


רוטב צ'רמולה לדג מרלוזה בציפוי פיקאנטיבורי על חציל קלוי, עגבניות ומרווה
פילה מושט על רטאטוי קטן דניס בתנור סול ברוטב ביין חרדל ושום
כרפיון בתנור של סבתה מזל דניס בעישון אסייתי מרלוזה עם מיונית ירוקה
סלמון מוקפץ עם ירקות ביצי דגים מטוגנים בקלה מטוגנת
~~ קציצות דגים ברוטב אדום ~~ דג מרוקאי עצבני חריימי נסיכת הנילוס
פילה סלמון על זוקיני
סלמון מעושן במיונית ועירית
סלמון בג'ינג'ר יין ושום סושי במטבח של מריליןמוס סלמון מעושה בהגשה חגיגית
~~ פורל בתנור עם לימון + עוד 10 מתכונים ל- 9 הימים ~~ ~~ פילה מושט מטוגן מוגש על ראטאטוי ירקות ושעועית לבנה ~~ א
א
א א א
א א א















הנה עוד רעיונות של שני:
גם אנחנו חובבי טונה רציניים. ואני מכינה ממנה המון מנות- סיגרים במלית טונה ירוקה ירוקה, קציצות טונה עם/בלי רוטב, סלט טונה חם מוקפץ עם ירקות בסגנון סיני, שנאכל כך חם/ קר ולפעמים נכנס בתור מילוי לבצק עם שמן והופך לרולדה, סלט פסטה קר עם טונה בזיליקום בולגרית ועוד.. פשטידת פסטה עם טונה, ולפעמים למנה ראשונה בשבת - בורקס טונה עם רוטב פטריות. כמה פשוט- ככה טעים!! אני מטגנת בצל וגמבות קצוצות, לפעמים קוביות ולפעמים פסים דקים, מוסיפה טונה בשמן מלח פ"ש ופלפל לבן ומקפיצה. ואז מכינה מבצק עלים ומילוי מעטפות אישיות, (ביצה, שומשום) ומגישה עם רוטב פטריות מעל. יוצא מעולה.. כל אורח שטועם מתלהב ממש.....





ומתכון סמבוסק טונה של אורלי (ניסיתי והיה נהדר כל כך שלא הספקתי לצלם!)

המתכון המהיר והטעים שלי הוא :

2 קופסאות טונה  עם שמן מסוננות
1 כף גדושה צ'ילי מתוק או  צ'ילי חריף או מטבוחה (אני מרילין שמתי מטבוחה עם קצת הריסה)
2 בצים קשות חתוכות לריבועים קטנים
לערבב הכל יחד

לקחת עלי מלואח לחתוך כל עלה לחצי למלא ולקפל , להדק קצוות (יוצא כמו סמבוסק )
למרוח בביצה לפזר סומסום  ולאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות.
בהצלחה, אורלי


אין תגובות: