~~~~~~~~ סרדינים מחותנים ~~~~~~

sardines mariees
מדי פעם אמא שלי קופצת לשוק וחוזרת
עם שקית מלאה בסרדינים..והיא יודעת שתכף חגיגה! גם
אימי וגם אני מחבבות מאוד סרדינים, עוד כשגרנו בצרפת
בקיץ אנחנו בעיקר אוכלות אותן על האש
(יו כמה שזה טעים)
אבל גם יודעות להתענג עליהם בטיגון
~
קבלו הפעם גירסה רומנטית: שתי סרדינים
מחובקות באהבה ובניהם מלית פיקאנטית
~
להגיש עם חצאי לימונים, או רוטב צ'רמולה

מצרכים
עשרים סרדינים, בלי ראש ובלי אידרות, פתוחים
~
חמש שיני שום
צרור כוסברה קצוץ
כפית כמון
כף לימון כבוש קצוץ / אופציה
כפית פפריקה מתוקה
כפית הריסה
כף מיץ לימון
שלוש כפות אוגזים או שקדים קצוצים גס
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
~
שתי ביצים בלולות
כוס פירורי לחם מעורבב עם כף זרעי כוסברה שלמים


הכנה
מערבבים את כל מצרכי המלית
מסדרים סדרין פתוח על גבי משטח עבודה
שמים בו כף גדושה מלית לכל האורך
מסדרים סרדין שני מעל
מסדרים כך 10 זוגות סרדינים
טובלים כל זוג בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם
מטגנים בשני צדדים ומגישים חם

4 תגובות:

chantal אמר/ה...

יו אחג בה לי עכשיו ממש ליתבול זוג לתוך הצרמולה ולהנח מנחת...
טוב יש רצוי ויש מצוי ..
ביי מאשרי
שונט

bigjack אמר/ה...

נראה משגע

fairy_mi אמר/ה...

במרוקאית זה נקרא סרדינים מז'וז'ין, לא? :) יצא לי לאכול את זה פעם במסעדה מרוקאית וזה נחרט בזיכרוני
מאכל מדהים! נראה מצוין :)

fairy_mi אמר/ה...

במרוקאית זה נקרא סרדינים מז'וז'ין, לא? :) יצא לי לאכול את זה פעם במסעדה מרוקאית וזה נחרט בזיכרוני
מאכל מדהים! נראה מצוין :)