~~~~~~~~~~~ דניס בעישון אסיאתי ~~~~~~~~~~


דגים מעושנים זה מחלקת המעדנים בשביל רוב דיירי הבית שלנו
הפעם, במקום לקנות את המקרל המעושן - החלטתי לנסות בעצמי לעשן דג
את התעוזה שאבתי מהספר של דורעם גונט - איש גבוהה מבשל
ונצמדתי לחלוטין למתכון שמופיע שם

לסיכומו של עיניין, הדג זכה להצלחה רבה, הטירחה אינה רבה
מחכה דחוף לשיחזור -
בבקשה: אישה קטנה מבשלת

.
מצרכים
שני דגי דניס 400 גרם כל אחד נקיים
.
למשרה
שתי כפות רוטב סויה
שתי כפות חומץ בין יין
כף סוכר
חצי כפית מלח
.
לעישון
חצי כוס אורז לבן לא מבושל
שליש כוס סוכר
שליש כוס עלי תה
.
.
.
הכנה
בסכין חדה חורצים חריצים עמוקים בכל צד של הדגים
מערבבים בקערה את חומרי השמרה
עושים מסאג' יסודי (גם בבטן וגם בחריצים) ומשרים 20 דקות
מרפדים ווק בשתי שכבת נייר כסף עבה
מעל הנייר כסף שמים את האורז הסוכר והתה
מחממים את הווק על אש גבוה עד שהסוכר מתחיל להנמס
מערבבים וכשמתחיל להעלות עשן מניחים רשת ועליה את הדגים
מכסים את הווק באלומינוים - אוטמים ומהדקים היטב
מנמיכים ללהבה בינונית ומעשנים רבע שעה
מכבים ומשאירים עוד רבע שעה
מסירים את הנייר כסף ומחלצים בעדינות את הדגים

תגובה 1:

טליה אמר/ה...

למה הכוונה בעלי תה? של שקיות תה רגיל? או שזה משהו אחר? ואם זה אכן שונה, באיזו חנות קונים את זה?

תודה