~~ מרק עגבניות קר ~~

Soupe froide, aux tomates et poivrons grilles
נעים להתחיל ארוחת קיץ עם ספק משקה ספק מרק צונן צונן
כאן המרק עגבניות מקבל עומק נוסף בזכות הגמבות והפלפלים
גם יפה גם טעים ולא פחות חשוב מרענן מאוד
~
בארוחה חלבית, ניתן להוסיף לכל כוס תלולית
של שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט ג'ינג'ר מגורד

ואפשר לצרף קוביית יוגורט מתובלת קפואה
.
מצרכיםקילו עגבניות
גמבה אדומה
פלפל ירוק בהיר לא חריף
כפית סוכר - אולי יותר
רבע כוס שמן זית
שמינית כוס חומץ בין יין
רבע צרור פטרוזיליה
שן שום
מלח


.
.הכנה
חולטים את העגבניות ומקלפים אותן
קולים את הפלפל האדום ומקלפים אותו - מסירים את הזרעים
חותכים את הפלפל הירוק שוטפים אותו
מרסקים את כל המצרכים יחד ומעבירים דרך מסננת
טועמים ובודקים אם יש צורך בעוד סוכר
מקררים לפחות 24 שעות - ומערבבים היטב לפני ההגשה

ליצירת קישוט על שפת הכוס מסדרים שתי צלוחיות
בצלוחית אחת שמים מעט שמן זית או מיץ מלימון
בצלוחית שניה פטרוזיליה יבשה , או עירית קצוצה, או בזיקי קצוץ
לוקחים את הכוסות הריקים וטובלים את השוליים
תחילה בצלוחית עם השמן ולאחר בצלוחית עם הפטרוזיליה
מוזגים את המרק בזהירות
~

~

אין תגובות: