מנת דג אישית מאוד טעימה בזכות שילוב הטעמים
והמרקמים - אצלי הוגש כמנה ראשונה בסעודת שבת
אבל בהחלט עומדת גם בפני עצמה
והמרקמים - אצלי הוגש כמנה ראשונה בסעודת שבת
אבל בהחלט עומדת גם בפני עצמה
~
בבקשה, אל תוותרו על המרווה
~
אפשר להכין את החצילים ואת העגבניות מראש
ורק את הדג ברגע האחרון
ורק את הדג ברגע האחרון
~
המתכון בהשרת מתכון של מסעדת מסה
בורי כנרת בקרם חצילים עדין, עגבניות תמר, שום ומרווה
בורי כנרת בקרם חצילים עדין, עגבניות תמר, שום ומרווה
.
.
מצרכים לדג
מצרכים לדג
שש פרוסות בורי נקיות
חצי צרור כוסברה קצוץ דק
לימון פרוס לחצאי ירח
שש שיני שום פרוסות
בצל פרוס לחצאי ירח
שמן זית
בצל פרוס לחצאי ירח
שמן זית
מלח - פלפל שחור
.
.
הכנה
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים ומערבבים היטב
מסדרים בתבנית אפיה ואופים על 180 כ-20 דקות
או עד שהדג מוכן / ולא יותר כדי לא לייבש אותו
שומרים בצד את הדג עם הרוטב שנוצר
או עד שהדג מוכן / ולא יותר כדי לא לייבש אותו
שומרים בצד את הדג עם הרוטב שנוצר
.
.
~
מצרכים לחציל
בשר משני חצילים קלויים קצוץ או טחון
גמבה קלויה מקולפת וחתוכה דק
מיץ לימון
שמן זית
מלח - פלפל
.
הכנה
מערבבים היטב את בשר החציל עם הגמבה
מטבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל
מטבלים בלימון, שמן זית, מלח ופלפל
טועמים ומתקנים תיבול
שומרים בטמפ. החדר
שומרים בטמפ. החדר
.
~
.
מצרכים לעגבניות
שלוש עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
שש עלי מרווה שלמים
קליפה מגורדת מלימון
שמן זית
.
הכנה
מחממים שמן זית במחבת יחד עם המרווה
מטגנים מערבבים דקה, ומכבים את האש
מטגנים מערבבים דקה, ומכבים את האש
מוסיפים את העגבניות ואת גרד הלימון ומערבבים
כדי שהשמן יעטוף את העגבניות
שומרים בטמפ. החדר
.
כדי שהשמן יעטוף את העגבניות
שומרים בטמפ. החדר
.
~
.
הרכבת המנה
מסדרים בצלחת את החציל בעזרת כף ומעל שמים את הדג
יחד עם הלמונים שלו, וקצת מהבצל והכוסברה
יחד עם הלמונים שלו, וקצת מהבצל והכוסברה
מפזרים מסביב מעט מן הסלסה עגבניות ומגישים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה