~~ רולדת טונה ~~

Roule farci a la creme de thon
הבנות אצלי לא ממש מתלהבות מדגים, בעיקר מדגים שיש להם עיניים כאן, זנב פה וכאלה סימני היכר.
ומכיוון שכל סעודת שבת מתחילה מן ההכרח בדג, כל פעם אני צריכה לחשוב על מנה חלופית נוספת
ולאלטר משו עם דג שלא ניראה כמו דג - טונה
למשל
~
למתכוני טונה נוספים לחץ כאן

.

.
אז הנה עוד גיוון - רולדה רכה ומעט מתוקה במילוי עסיסי פיקאנטי
.
מילוי טונה
שתי קופסאות טונה מסוננות
שתי ביצים קשות קצוצות
שלוש כפות גמבה כבושה חתוכה לקוביות
שש זיתים שחורים חצויים
שש זיתים ירוקים חצויים
חמש כפות מיונז
מלח - פלפל
מערבבים הכל ושומרים במקרר
.
מצרכים לרולדה
ארבע ביצים מופרדות
חצי כוס קמח
שתי כפות קורנפלור
גרד של חצי לימון
רבע כוס עשבי תיבול קצוצים דק דק -עירית, פטרוזיליה
שליש כוס סוכר
חצי כפית מלח
שלוש כפות שמן

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני - 170
מערבבים את הקמח, הקורנפלור עשבי התיבול המלח והגרד
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר
מקפלים פנימה את החלמונים, השמן ותערבות הקמח
משטיחים על תבנית אפיה של התנור מרופדת נייר אפיה
אופים כ- 10 דקות או עד שטיפה מזהיב
~

מוציאים מהתנור
מכסים בנייר כסף הדוק היטב ומשאירים כך כ- 5 דקות
כדי ליצור הדים ולהקל על הגלגול
מסירים את הנייר כסף, הופכים על מגבת מטבח לחה מעט
ומגלגלים לדי נקניק ארוך
אחרי מספר דקות פותחים שוב את הרולדה
מורחים מן המילוי על כל השטח ומגלגלים שוב
עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר
.

~
ציפוי: מצרכים
שלוש כפות מיונז
חצי כוס תערבות עשבים קצוצים, זרעים, פפריקה
כגון עירית, פטרוזיליה, זרעי חמניות
.
הכנה
מורחים מיונית על גבי הרולדה
מגלגלים לתוך תערובת העשבים
מקררים מעט ואז פורסים
.
המתכון המקורי של כוכי גדשי
"חביבה על הצלחת"
פורסם על ידי פלפלית במטבח של איה - + הדגמה
אצלי עם מספר שינויים .



Roule farci a la creme de thon
preparer une salade de thon et garder au frait:
2 petites boites de thon essore
2 oeufs durs coupe en petits morceau
2 cas de poivrons couper en morceau (option: griller eplucher)
6 olives verte coupees
6 olives noires coupees
5 cas de mayonaise
sel et poivre
prepare le rouler
ingredients
4 jaunes + 4 blancs d'oeufs
1/2 verre de farine
2 cas de fecule de mais
1 epluchure de citron - option
1/4 de verre d'herbe hachee fine (ciboulette, coriandre etc) option
1/3 de verre de sucre
1/2 cac de sel
3 cas d'huile
preparation
prechaufer le four a 170
melanger farines + herbes + epluchure+ sel et poivre
bien battres les blancs puis rajouter le sucre dedant
rajouter les jaunes, l'huile et le melange farine
melanger et etaler sur papier sur la plaque du four
enfourner pour 10 minutes ou legere coloration
~
sortir du four
couvrir hermetiquement avec papier alu pour 5 minutes
afin que la buee nous aide a rouler apres
enlever papier alu
renverser la plaque sur serviette legerment humide
rouler en long saucisson avec la serviette dedans
laisser ainsi qq minutes
derouler, etaler salade, rerouler,
fermer avec filme et refregerer
~
etaler mayo sur le saucisson
repartire herbes / graines par dessus
refregere - couper - server

3 תגובות:

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Ton roulé est magnifique + la traduction en français. Le bonheur.
A bientôt.

PIROULIE אמר/ה...

Génial il y a la recette en français !!!!!!
MERCI
je la garde en favoris

כלי אוכל אמר/ה...

מהמם! ללא ספק מתכון מקורי ומעניין וכמובן נראה ממש יפה. עכשיו השאלה היא רק איך להגיש, באיזה שלב בארוחה, ומי יעשה כלים? :)