~~ כיסוני פילו ממולאים טונה ~~

filo farci au thon

מעטפת דקיקה ופריכה עם מלית טונה טעימה, אלו כיסונים שקל מאוד להכין, ויחד עם זאת התוצאה מרשימה
גם בצורה וגם בטעם. אפשר להגיש אותם בתור מנה ראשונה בסעודה חגיגית או כארוחת ערב, לצד סלט ירוק ורענן. אפשר להכין מראש ולקפיא, להפשיר על השיש ולשים על הפלאטה, בלי כיסוי, לחימום של הרגע האחרון.

 
~
הנחיות ל-8 כיסונים
מצרכים
ארבע עלי פילו
כפית הריסה מעורבבת ברבע כוס שמן זית

מלית
קופסא קטנה של טונה בשמן מסוננת
ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות
גמבה חתוכה קוביות קטנטנות
בצל קטן קצוץ דק
רבע כפית כמון
רבע כפית זרעי כוסברה טחונים
רבע כפית סומק
מלח - פלפל
ציפוי
ביצה מהולה במעט מים
זרעי כמון שלמים



הכנה
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית
פורסים עלה פילו אחד על משטח עבודה
בינתיים מכסים את שאר העלים במגבת לחה
מברישים את העלה בשמן זית עם ההריסה
חותכים את העלה לשני חלקים לאורך: חלק ימני וחלק שמאלי
שמים כפית מלית בתחתית כל מלבן
מקפלים את הבצק משני צדדי המלית כך שתכוסה
מגלגלים לאורך המלבן ליצירת כיסון סגור
יוצרים כך את כל הכיסונים משאר העלים
ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה
מברישים כל כיסון בביצה ומפזרים מעט זרעי כמון
אופים בחום בינוני עד שמזהיב


תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

וואי, הכנתי עכשיו ויצא מעולה!!! אין לי הריסה, אז שמתי מעט קטשופ ויצא ממש ממש טעים! החבאתי שישאר משהו לשב.