~~ סיגארים ממולאים בטונה, תפוחי אדמה ופטרוזיליה~~

Cigares farcis au thon


צילום דן לב, סיגנון דלית רוסו

אפיה בתנור של עלי סיגרים ממולאים הוא פתרון מהיר קל. המעטפת פריכה ובפנים מלית הטונה עדינה וטעימה. אם רוצים, מכינים רוטב צ'רמולה לטבול בהם את הסיגרים, טעים ופיקאנטי!

אפשר להכין מראש ולחמם בתנור או על פלטה, והפריכות של הסיגרים חוזרת.


מצרכים – 20 סיגרים
10 עלי בריק מופשרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
2  קופסאות קטנות של שימורי טונה בשמן (יחד 300 גרם)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון (כ- רבע כוס)
1 כפית לימון כבוש חתוך לקוביות (אופציה)
מלח ופלפל שחור
שמן להברשה (לא זית) ומברשת (או תרסיס שמן)
רבע כוס זרעי כמון שלמים

רוטב צ'רמולה
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף שמן זית
1 כפית שום כתוש
1 כפית שטוחה הריסה
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 צרור כוסברה קצוצה
מלח
מכינים הרוטב: מערבבים את כל המצרכים ושומרים במקרר עד 3 ימים.
מכינים את המלית: מכניסים לסיר את תפוחי האדמה על קליפתם, ממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה  ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ- 30 דקות. מצננים מעט, קולפים, חותכים לקוביות קטנות של 2 ס"מ ומעבירים לקערה בינונית.
מסננים את הטונה ומוסיפים אותה לקערה יחד עם הפטרוזיליה, מיץ הלימון, הלימון הכבוש (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מגלגלים ואופים: חוצים עלי בריק (סיגר) ל 2 (קל להשתמש במספריים), מסדרים כף מלית בתחתית הצד המעוגל, לכל האורך, מקפלים את השוליים כלפי פנים ומגלגלים לגלילה כלפי מעלה. מניחים את הסיגאר הממולא על תבנית מרופדת נייר אפיה כשהתפר כלפי מטה. ממשיכים באותו אופן עם שאר העלים. עד כאן אפשר להכין יום מראש.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מברישים את הסיגרים בשמן (או מרססים), מפזרים מעט זרעי כמון ואופים עד לצבע זהוב, כ- 25 דקות. מגישים עם רוטב צ'רמולה או רבעי לימון.





~

Cigares au thon
melanger
2 boites de thon a l'huile essore
2 pomme de terres cuites et ecrasees en puree
1/2 bouquet de persil coupe fin
jus d'un demis citron
sel et poivre
en option on peux rajouter un ou plusieur de la liste
1 oeuf dur en cube / 1/4 cac de cumin en poudre /
un petit oignons coupe fin frait ou frit / du paprika
1 cas de capre
~
prendre une feuille de brique (ici feuille a cigar)
 mettre la farce en bas (voir photo)
battre les cotes et rouler en cigar
badigeoner d'un peu d'huile avec pinceau
passer au four jusque jolie coloration
~
a servir avec des 1/4 de citron ou bien sauce charmoula
sauce chermoula: tout melanger
1/2 verre de jus de citron + 1 cas d'hile d'olive + 1 cac de harissa + a cac de paprika  + 1/2 cac de cumin + 1 petit bouquet de persil hache + sel

optin petit cube de citron confit.

5 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

אין כמוך!
מדהימה כל פעם מחדש
איזה מנה יפה אלנגנטית וטעימה
אימצתי באהבה.

שבת שלום }{

CooknBake אמר/ה...

מקסים!
גם אני מכינה עם כל מיני מליות, בדרך כלל מליות עם גבינה. אהבתי את הרעיון של הטונה.
אנסה להכין :-)

אנונימי אמר/ה...

coucou de paris
j'aime beaucoup me promener sur ton site mais je ne sais pas lire l'ivrit merci mille fois lorsque tu nous traduit tes belles recettes en francais !!
à trés bientot
sarah

nurit אמר/ה...

שלום מרילין,
מצא חן בעיני הרעיון, תודה רבה.
האם תוכלי לציין באיזה חום לאפות את הסיגרים וכמה זמן בערך ?
תודה,
נורית

אנונימי אמר/ה...

Fantastіc site you have hеre but І was curious about if you knew of any ԁіѕcusѕion
boаrԁs thаt cover the same topics discusseԁ heгe?
Ι'd really like to be a part of group where I can get feed-back from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

Here is my weblog laser hair removal