~~ פילה מושט על רטאטוי קטן ~~



מנת דג עם אופי ים תיכוני: יש לנו את הרטאטוי ושפ
הירקות שלה מצד אחד
ואת המושט בניחוח עדין של פסטו מצד שני
על הכל רוטב העשוי משמן זית, שום ולימון
בקיצור - חגיגה
~
הרעיון לשילוב בין רטאטוי לדג בא לי ממתכון
של רמזי שתירגמה תמר מהמטבח של איה
.
.
מצרכים
שש פילטים של מושט
חצי כוס ממרח פסטו בזיליקום, ואפשר גם פסטו כוסברה
מלח - פלפל - פפריקה מתוקה
כוס קמח אפשר גם קמח מעורבב עם מעט אגוזים קצוצים
שמן לטיגון
~
בצל אחד חתוך לקוביות
שני קישואים חתוכים לקוביות
חציל קטן חתוך לקוביות
חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
חצי פלפל כתום חתוך לקוביות
שתי עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
שש שיני שום פרוסות
בזיליק, תימין, רוזמרין / ביחד בערך כף גדושה
שמן זית, מלח ופלפל
~
מיץ משני לימונים
כף שמן זית
כפית שום כתוש
עשר גבעולי פטרוזיליה קצוצית דק
אופציה א לה איה: פלפל חריף קצוץ דק
מלח פלפל
.
הכנה
מטגנים את הבצלים בשמן חם ואז מצרפים את הירקות על פי הסדר
המופיע במצרכים. מערבבים מדי פעם
מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה קטנה
.

~
ממליחים, מפלפלים, שמים מעט פפריקה בשני הצדדים של הדגים
מורחים מעט פסטו על הצד הלבן של הדגים / לא על העור
מקמחים אותם משנה הצדדים ומטגנים, תחילה על הצד עם העור
כשתי דקות מכל צד או עד שמזהיב יפה - אבל בלי לייבש
מוציאים לנייר סופג
~
מערבבים את המיץ לימון עם השמן זית, השום והפטרוזיליה
.
מרכיבים את המנה
בכל צלחת שמים מעט רטאטוי, ומעל נתח של דג
בעזרת כף מזליפים מעט מרוטב המיץ לימון ישר על הדג ומגישים
.

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

מתכון מעולה, הכנתי בהתאם להוראות לפני שבת, יצא מאד טעים, הרטטוי יצא בתיבול עדין , הדג רך ועסיסי, , תודה רבה על ההוראות המפורטות למתכון המוצלח, תמיד נהנית "לאכול" את התמונות המדהימות בבלוגך
מדי פעם מחליטה לנסות משהו (והבחירה מאד קשה, מתוך שפע הדברים הטובים כאן) אך כל ניסיון מצליח !

אנונימי אמר/ה...

היום הכנתי פשוט מ ע ו ל ה!!
זה המתכון הראשון שלי מהבלוג שלך ובהחלט לא אחרון! תודה רבה בעד השיתוף:) יישר כוח