~~ פטה כבד עוף ביין ומרווה ~~


על קרקר, בגט, חלה או אפילו מצה - זה שנים שהפטה הזה מככב בכל סעודה חגיגית. אפשר
במקום עלי מרווה לשים גבעולי טימין או אפילו רוזמרין, ואפשר גם להמיר את היין בברנדי
מצרכים
חצי קילו כבדים צלויים
שלושה בצלים פרוסים
מלח - פלפל
כוס יין אדום יבש
ארבע עלי מרווה שלמים
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית בזיליק יבש
קערה עם שקית ג'לטין מהול בחצי כוס מים קרים לחצי שעה
.


הכנה
מטגנים את הבצל עד לצבע עמוק . מוציאים מהמחבט ושומרים בקערה
מטגנים באותו מחבת את הכבדים מתבלים במלח-פלפל
מצרפים לקערת הבצל וטוחנים במקסר או במוט בלנדר
~
באותו מחבת שמים את היין המרווה ואת התבלינים
מבשלים על אש בינונית עד שנשאר רק מחצית מכמות הנוזלים. מכבים
מחממים את הג'לטין  בבן מרי עד שהיא שקופה וצלולה
מוסיפים את הג'לטין הנמס למחבת ומערבבים היטב
יוצקים את היין למקסר ומערבבים
משמנים תבנית יוצקים את הפטה פנימה מכסים ומקררים מספר שעות
כדי להוציא את הפטה מהתבנית, מעבירים מגבת מעט רטובה סביב התבנית

תגובה 1:

אסתי ממליצה אמר/ה...

יופי.
מומלץ אצלי בפנאי
http://hamimlatsim.blogspot.com/2011/01/201-131.html

אסתי כ.