~~ טאג'ין קציצות מתוקות ~~



קציצות קטנטנות שמתבשלות לאט לאט ברוטב סמיך וריחני . אני אוהבת להגיש אותן על יד קוסקוס ולקנח בתה עם נענע לבעלי, כאמור, רק עם אורז
.
.
מצרכים לקציצות
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד סחוט
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
מלח - פלפל
כפית גדושה ראס אל חנות
קורט זרעי שומר
כף סוכר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
ארבע כפות שמן
.
רוטב
בצל גדול קצוץ
שש שיני שום פרוסות
חופן צימוקים

כ- 6 פרוסות חבושים מתוקים - אפשר גם בלי
שתי כוסות מים
כפית כורכום

כפית שטוחה זינג'ביל טחון
כפית פפריקה אדומה מתוקה
מלח - פלפל
כף דבש
.
הכנה
מערבבים את כל חומרי הקציצות ונותינם לנוח במקרר עד שהרוטב מוכן
~
מטגנים בשמן את הבצל, מצרפים את השום ואת התבלינים ומערבבים עד שמריח טוב
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כ- 10 דקות מכוסה
יוצרים מתערבות הבשר קציצות קטנות ושמים אותן ברוטב בעודו מבעבע
מבשלים עד אש קטנה כשעה, או עד שנשאר רוטב הסמיך
.
הערה
במקום חבושים מתוקים, אפשר כף ריבת פרי או פלחי אגסים, או אפרסקים משומרים וכן הלאה
ואפשר גם לוותר
.
ראס אל חנות - תערובת תבלינים
כף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

ניראה חבל על הזמן
וניקרא מצוין..התמונה ציבעונית אוהבת...

כמו תמיד יקרה
בראבו
חיבוק חם
שונטל
נשיקות ליעלי

vivi אמר/ה...

Superbes compositions !