קציצות קטנטנות שמתבשלות לאט לאט ברוטב סמיך וריחני
. אני אוהבת להגיש אותן על יד קוסקוס ולקנח בתה עם נענע לבעלי, כאמור, רק עם אורז
.
.
מצרכים לקציצות
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד סחוט
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
מלח - פלפל
כפית גדושה ראס אל חנות
חצי קילו בשר טחון
בצל מגורד סחוט
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
מלח - פלפל
כפית גדושה ראס אל חנות
קורט זרעי שומר
כף סוכר
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
ארבע כפות שמן
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
ארבע כפות שמן
רוטב
בצל גדול קצוץ
שש שיני שום פרוסות
חופן צימוקים
כ- 6 פרוסות חבושים מתוקים - אפשר גם בלי
שתי כוסות מים
כפית כורכום
.בצל גדול קצוץ
שש שיני שום פרוסות
חופן צימוקים
כ- 6 פרוסות חבושים מתוקים - אפשר גם בלי
שתי כוסות מים
כפית כורכום
כפית שטוחה זינג'ביל טחון
כפית פפריקה אדומה מתוקה
מלח - פלפל
כף דבש
.מלח - פלפל
כף דבש
הכנה
מערבבים את כל חומרי הקציצות ונותינם לנוח
במקרר עד שהרוטב מוכן
~
מטגנים בשמן את הבצל,
מצרפים את השום ואת התבלינים ומערבבים עד שמריח טוב
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כ- 10 דקות מכוסה
יוצרים מתערבות הבשר קציצות קטנות ושמים
אותן ברוטב בעודו מבעבע
מבשלים עד אש קטנה כשעה, או עד שנשאר רוטב הסמיך
.
הערה
במקום חבושים מתוקים, אפשר כף ריבת פרי
או פלחי אגסים, או אפרסקים משומרים וכן הלאה
ואפשר גם לוותר
ראס אל חנות - תערובת תבלינים
כף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון
2 תגובות:
ניראה חבל על הזמן
וניקרא מצוין..התמונה ציבעונית אוהבת...
כמו תמיד יקרה
בראבו
חיבוק חם
שונטל
נשיקות ליעלי
Superbes compositions !
הוסף רשומת תגובה