~~ חבושים מתוקים ~~

את חבושים המתוקים אנחנו נוהגים לאכול בשתי הזדמנויות שונות
בחודש תשרי: בפעם הראשונה בערב חג שני של ראש השנה, ועליהם
אנחנו מברכים "שהחיינו" ובפעם השנייה ובמוצאי יום כיפור, יחד
עם עוגיות בולו ואורג'ה צוננת
~
את החבושים ניתן לתבל במקל קינמון, או / ו- 2 מסמרי ציפורן
אבל אישית, אני מעדיפה להשאיר את הטעם נקי
.
.
מצרכים
קילו חבושים מקולפים
כוס סוכר
מים כ- 4 סנטימטר מעל החבושים
.
.
הכנה
שמים הכל בסיר ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש בינונית נמוכה כ 3- 4 שעות או עד שרך וכמעט לא נשארים נוזלים
והנוזלים נהפכים למין קרמל כתום
ניתן להוסיף מים רותחים מידי פעם אם חסר
.
.

אין תגובות: