זה מתכון שנתנה לי חברתי אלינה שהיא בשלנית מעולה
יעל שלי ובני שלה נולדו בקיסרי באותו יום ובאותה שעה ומכאן התחיל הסיפור שלנו
אבל לענייני החצילים - הכנתי אותם פעמים רבות גם כתוספת לכדורי לבנה
בתור סלט של שבת..ותמיד אנחנו מתענגים
יעל שלי ובני שלה נולדו בקיסרי באותו יום ובאותה שעה ומכאן התחיל הסיפור שלנו
אבל לענייני החצילים - הכנתי אותם פעמים רבות גם כתוספת לכדורי לבנה
בתור סלט של שבת..ותמיד אנחנו מתענגים
מצרכים
חציל מקולף פרוס לפרוסות
שלוש עגבניות פרוסות דק - לשמור את המיצים שנגרים
רבע צרור שמיר קצוץ דף
שתי שיני שום כתושות
חומץ
מלח
.
הכנה
טובלים כל פרוסת חציל בשמן ומסדרים בתבנית של התנור
מפזרים מעט מלח ואופים עד שרך וזהוב
לוקחים קערה עמוקה ומסדרים שכבות
שיכבה עגבניות עם קצת מלח
מעט שום, מעט שמיר, פרוסות חציל
כף חומץ, מעט שמיר וחוזר חלילה
השיכבה האחרונה צריכה להיות עגבניות
ואת המיץ שהם הגירו בזמן החיתוך
ואת המיץ שהם הגירו בזמן החיתוך
מניחים מעל יריעת ניילון קטנה ומשקולת
משאירים במקרר לילה והופכים בהגשה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה