~~ טורשי לפת ~~

כדאי לנצל את עונת הלפת

שיחזור חוויות קולינריות של בעלי מילדותו חייב לעבור דרך הטורשי לפת - או לפת כבושה. הנה מתכון פשוט וטעים שהביאה לי אורני, ואני רושמת אותו כאן, בלשונה בידיוק
מתכון בקלי קלות  - שלרם שוונדר
צריך בערך 25% סלק - 75% לפת בערך
הסלק זה רק כדי לצבוע את הלפת
מקלפים וחוצים ופורסים ושמים בכלי זכוכית או אמאיל
או נירוסטה
אם אוהבים - אפשר להוסיף שיני שום חצויות
אני מרילין הוספתי קצת גבעולי סלרי
התחמיץ
לכל כוס מים - כפית בינונית מלח - לערבב
עד שהמלח נמס ולא להיבהל מהאדים המשונים שעולים מזה
לי מרילין לא עולים הדים (-:
לכל 3 כוסות מים, 1/2 או טיפה יותר, כוס חומץ הכי פשוט
חומץ סינתטי למשל
יוצקים על הלפת ומשאירים מחוץ למקרר עד שמוכן
בקיץ זה מוכן תוך 3-4 ימים ובחורף תוך שבוע


.

אין תגובות: