את הסלק למדתי להכיר ולאהוב די מאוחר: את הסלק האדום והמבושל מעולם לא הסכמתי להכניס לפה בתור ילדה ואת עלי הסלק לא הכרתי כלל, פשוט לא נהגנו לאכול אותם.
יום אחד כשישבתי סביב שולחן באולם אירועים, ביתי הקטנה (שהיום היא סמלת) הושיתה יד לעבר קערית עם סלט סלק. היא טעמה, היא אהבה, לקחה עוד ואני רשמתי לי לנסות לשחזר את הנס הזה (גם העובדה שהקטנה אוכלת סוף סוף משהוא, וגם שסלק זה משהוא שראוי להתייחס אליו מדי פעם).
לאט לאט ובעקביות הכנסתי את הסלק לתפריט שלנו, וכשרציתי להכין בקיילה נחשפתי לעלי הסלק כתחליף לתרד המוכר ומשם המשכנו לממולאים למיניהם והופ, גם הוא מצה את מקומו בביתי.
לפניכם קובץ מתכוני סלק, סלק חי, סלק מבושל, עלי סלק, שאפשר גם לשלב ביום יום וגם להגיש על שולחן ראש השנה מבחינת "שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו ".
יש לכם מתכון המכיל סלק אדום או סלק עלים טעים במיוחד?
שתפו אותי!
maryline@inter.net.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה