~~ שבלולים ממולאים עלי סלק ~~

Escargots farcis aux feuilles de blette



קטנים, חמודים, פריכים, ריחניים, מה עוד אני יכולה לספר לכם על מגש שיצא מהתנור ורק שליש ממנו זכה להיכנס למקפיא לכבוד החג כי את כל את כל השאר "חטפו" שניים שאני לא אפליל עכשיו  אבל אני עוד אחשוב על עונש הולם (-:
~
אז השנה, לכבוד החג, נברך  "שיסתלקו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו "
ונאכל בשימחה את החמודים האלה



מצרכים
חבילת פילאס מופשרת
ביצה טרופה
שומשום
קצח
~
ארבע חבילות עלי סלק - בלי החלק הלבן
שתי כפות צנוברים
כף אבקת מרק פיטריות - אופציה
מלח - פלפל


הכנה
קוצצים את עלי הסלק ושמים במחבט
מאדים עד שנעלמים כל הנוזלים
מוסיפים את הבצלים עם השמן שלהם
מוסיפים עוד קצת שמן ומטגנים כ- רבע שעה
תוך עירבוב
קולים מעט את הצנוברים על מחבת יבשה
ומצרפים לסלק המטוגן
מצננים

פותחים את הבצק - אין צורך לרדד
מורחים בצורה אחידה את המלית על כל השטח של הבצק
מגלגלים לנקניק ארוך
חותכים למקטעים קטנים ומסדרים על תבנית אפיה
מרופדת נייר אפיה
מברישים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום וקצח
אופים בחום מחומם מראש לחום בינוני גבוה 190
עד שזהוב
מתכון של טליק, עם מעט שינויים שלי
.
.
Escargots farcis aux feuilles de blette
1 kilo de pate pilas (pate feuilletee turque)
1 oeuf battu, sesame, graine de nigelle
~
4 paquet de feuilles de blette - sans les parties blanches
2 cas d'oignon coupe fin frit
2 cas de pignon grille
1 cas de marakof au gour champignon (option)
sel et poivre
.
preparation
couper les feuilles en petit et les mettre sur poele
evaporer a petit feu jusqua ce qu'il y ai plus d'eau du tout
rajouter les oignons frits et encore un peu d'huile
faire frire 1/4 d'heure. eteindre
rajouter les pignons, melanger et refroidir
etaler la pate et repartire la farce
rouler en long saucisson et couper en petit trocons
(voir images)
mettre sur plat a four + papier
badigeoner d'oeuf, semer sesame et nigelle
passer au four chaud (190) jusque belle couleur

6 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

לא מאשימה אותם
גם אצלנו המדהימים האלה לא היו נשארים הרבה זמן...

בדיוק עברתי עם אמא שלי בטלפון על הברכות והיא הזכירה לי את הסלק והנה פה מתכון שלך שנראה משגעעעע

שיהיה חג שמח וטעים !

Saveurs et Gourmandises אמר/ה...

Maryline mon amie, comme d'habitude tes réalisations sont magnifiques.
Merci pour les traductions en français de certaines.
J'ai réalisé ta recette des Rogaleh.
Ils ne sont pas aussi beaux que les tiens mais je ne désespère d'y arriver un jour. A bientôt.

egeli אמר/ה...

merci pour la traduction des recettes,les plats son delicieux...

אנונימי אמר/ה...

alors un grand merci pour la traduction en francais et bravo pour ton super travail
merci encore pour toutes ces recettes tu es une source d'inspirations....
shana tova!

fairy_mi אמר/ה...

נראה מדהים!
מודה שעלי סלק זה מוצר ש"גיליתי" יחסית לאחרונה מתבשילים טריפוליטאים שניסיתי
במטבח הפולני זה לא מוצר מאוד מוכר
והתאהבתי חד משמעית!
אהבתי מאוד את השילוב בתוך מאפי בצק עלים, בסיגנון תרד אני מניחה
נראה מעולה!
חג שמח יקירתי :)

אנונימי אמר/ה...

It is рerfect tіme to mаke а feω рlans fоr
the future аnd it іs timе to bе happy.

I've read this submit and if I could I wish to recommend you some attention-grabbing things or suggestions. Perhaps you could write subsequent articles referring to this article. I wish to read more things approximately it!

my blog :: leb4host.com