Boulettes de poireaux et pomme de terre
.
צילם ואכל בעלי
..
.
כרישה הוא ירק מאוד מאוד אהוב עלי. לפעמים אני משתמשת בו כסלט, לפעמים מבשלת אותו
יחד עם עוד ירקות שורש בתבשיל בשרי חורפי וגם לא פעם אני משלבת אותו בקציצות בשר. הפעם הוא
הופך ללביבה רכה וריחנית - ויככב על שולחן חג בתפקיד ה- "כרתי" של הסימניםו - שֶׁיִּכַּרְתוּ אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו
יחד עם עוד ירקות שורש בתבשיל בשרי חורפי וגם לא פעם אני משלבת אותו בקציצות בשר. הפעם הוא
הופך ללביבה רכה וריחנית - ויככב על שולחן חג בתפקיד ה- "כרתי" של הסימניםו - שֶׁיִּכַּרְתוּ אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו
.
.
מצרכים
כ- 6 כרישות - החלק הלבן בלבד חתוכים לטבעות
כ- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
מלח - פלפל - אגוז מוסקט
ביצה
כ- 2 כפות קמח
שמן
.
.
הכנה
מכניסים את הכרישה ואת התפוח אדמה לסיר
ומוסיפים חצי כוס מים ומאדים על אש קטנה כשעה
מסננים וטוחנים
מסננים וטוחנים
מוסיפים ביצה קמח ותבלינים ומערבבים
מקררים מספר שעות ובמקרר ובודקים אם המרקם
מתאים לקציצות (עומד בכפית) אם לא, מוסיפים
מתאים לקציצות (עומד בכפית) אם לא, מוסיפים
עוד כף (או שתיים) של קמח
מטגנים בשמן בשני הצדדים עד לצבע יפה
מקור: קאדו
4 תגובות:
מרילין,
ברור לך שבערב החג אני כאן שעות נוספות:-)
גם זה נוסף לרשימה
סבתי ואמי מכינות קציצות כאלה, שאצלנו נקראות "פרסה", ממממ, ללקק את האצבעות, מעדן מלכים!
האם אפשר להכין ולהקפיא? או לא כדי בגלל התפוחי אדמה?
תודה
הכנתי ויצא מצוין. תודה.
הוסף רשומת תגובה