Boutons de citrouille sur creme citrouille-coco
.
/
הקרם דלעת שבתוך הכיסונים אחד הטעימים
שאכלתי: השילוב של הדלעת עם המרווה - שיכנע אותי מידפשוט תענוג. הרוטב? פשששש עוד תענוג
אבל הפעם עם נגיעה יותר נועזת שמרימה את המנה
למקומות נחמדים ביותר. תענוג כבר אמרתי? כן
שאכלתי: השילוב של הדלעת עם המרווה - שיכנע אותי מידפשוט תענוג. הרוטב? פשששש עוד תענוג
אבל הפעם עם נגיעה יותר נועזת שמרימה את המנה
למקומות נחמדים ביותר. תענוג כבר אמרתי? כן
~
אז השנה אלו יוגשו בתור "קרע / דלעת" על שולחן הסדר
ו- שֶׁיִּקָרַע רֹעַ גְּזַר דיננו, וְיִקָרְאּוּ לפניך זכויותינו
.
מצרכים לכיסונים
דפי פילו מופשרים
תערובת בכמות זהה של שמן קנולה ושמן זית
~
חצי קילו דלעת "נטו" חתוכה לקוביות בינוניות
מעט שמן זית
מעט שמן זית
חמש עלי מרווה חתוכים
מעט מלח כס
שלוש כפות סולת
.
.
הכנה
מערבבים בקערה את הדלעת עם השמן
המלח והמרווה אופים עד שהדלעת רכה
המלח והמרווה אופים עד שהדלעת רכה
טוחנים למחית יחד עם הסולת ומקררים
~
פורסים עלי פילו אחד, מברישים אותו בשמן המעורב
חותכים ל- 9 ריבועים בעזרת גלגלת
במרכז כל ריבוע שמים כפית גדושה מלית
וסוגרים לריבוע
וסוגרים לריבוע
מסדרים על תבנית אפיה מרופדת נייר ואופים
בחום בינוני עד שמזהיב
בחום בינוני עד שמזהיב
.
.
מצרכים לרוטבחצי קילו דלעת נטו חתוכה ואפויה בתננור
עם מעט שמן זית
כף בצל מטוגןכפית שום כתוש
עם מעט שמן זית
כף בצל מטוגןכפית שום כתוש
רבע כוס יין לבן יבש
קורט זעפרן מושרה ברבע כוס מים חמים
חמש עלה מרווה מושרים בכוס וחצי
מים רותחים - עד שמתקררים המים
רבע כוס חלב קוקוס
מים רותחים - עד שמתקררים המים
רבע כוס חלב קוקוס
חצי כפית גרד של לימון
מלח - פלפל
.
.
הכנה
שמים בסיר שטוח את הבצל ואת השום ומערבבים
תוך טיגון מספר דקות
תוך טיגון מספר דקות
מוסיפים את היין ומאדים עד שאין שלא נשארים נוזלים
מוסיפים את שאר המצרכים (כולל הדלעת האפויה) ומבשלים
כ- רבע שעה תוך עירבוב
כ- רבע שעה תוך עירבוב
משאירים רק 2 עלי מרווה בסיר
ואת 3 הנותרים מוציאים וזורקים
ואת 3 הנותרים מוציאים וזורקים
טוחנים היטב
ומבשלים עוד מספר דקות עד לסמיכות הרצויה
ומבשלים עוד מספר דקות עד לסמיכות הרצויה
.
הגשה
מקשטים בזרעי דלעת ועירית קצוצה
5 תגובות:
וואו, נראה טעים ביותר..
מקוה לנסות בקרוב :)
Te rendre visite est toujours un plaisir sans fin. Les photos sont très parlantes mais je suis heureuse que les titres soient en français.
Comme ça, on retient mieux.
ואוו, עשיו באמת הרגת אותי!
יקירתי את משתבחת מפוסט לפוסט
מה זה המאכל המדהים הזה?
הטעמים, העיצוב, ההגשה...
לזה יקרא אמנות של ממש
שאפו!
היי מרלין.
אני מקווה שיהיה לך זמן לענות לי בהקדם.
באיזה שלב אפשר להקפיא את הכיסונים?
לפני הטיגון או אחריו?
והאם אפשר להכין את הרוטב מראש [יום-יומיים]
מתכוונת להגיש לברכות בארוחת ראש השנה.
הי מרילין האם ניתן להכין את הכיסונים להקפיא ולאפות סמוך לחג.
הוסף רשומת תגובה