~~ מרקחת תפוחים ~~

Pommes de rosh hashana



מרקחת תפוחי עץ היא מן ההכרח על שולחן ראש השנה
שלנו.
נכון, יש הנוהגים לטבול את התפוח בדבש, אבל
מסורת עיראקית שבראש השנה להתרחק מן הדבש
כמו שנאמר
"לא מעוקצו ולא מדובשו"
~
המרקחת נהדרת, צבעה זהוב בהיר, טעמה
מיוחד של פעם בשנה. בתקופה שאחרי ראש השנה
אני אוהבת לשלב את מה שנשאר מן המרקחת במיני
תבשילים - כגון טאג'ין קציצות מתוקות
או בעוגות למיניהן
.
.
.
.
מצרכים
קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם
.
.
הכנה
שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום
מצננים ומכניסים לצנצנת מעוקרת

.
.
Pommes de rosh hashana
1 kilo de pommes vertes epluchees et couper en 8
ou en petits cubes
1 kilo de sucre
1/2 cuillere de cardamon ou
1 petit baton de canelle ou 3 clou de girofle
ou une combinaison de ceux la, au choix
.
preparation
mettre les pommes et le sucre dans une casserole
et garder au frigidaire 1 nuit, voir 2
mettre a petit feu avec les epices jusqu'a jolie
couleur Or de sirop et les pommes deviennent translucide

2 comments:

Vivi אמר/ה...

Mmmm, ca a l'air tres bon.

Shannah tova, et toi et a tous les tiens.

אנונימי אמר/ה...

עדיף לוותר על כל הסוכר ולהשתמש פשוט בדבש עם תפוח טרי.