Artichaut a la Charmoula
התחתיות ארטישוק מבושלים בתחמיץ קצר
ובסופו של דבר יוצא סלט ממש ממש טעים..חגיגה לאוהבי
הארטישוק. פעמים אני מגישה כסלט על שולחן שבת
ופעמים מצרפת למגש אנטיפסטי לצד בטטות או גמבות
וגם על יד הבשרים של המנגל הוא משתלב נהדר
ובסופו של דבר יוצא סלט ממש ממש טעים..חגיגה לאוהבי
הארטישוק. פעמים אני מגישה כסלט על שולחן שבת
ופעמים מצרפת למגש אנטיפסטי לצד בטטות או גמבות
וגם על יד הבשרים של המנגל הוא משתלב נהדר
~
לשיטת הבישול הזו קוראים שרמולה, בידיוק כמו שפירסמתי
לפני כשנה את השרמולה פלפלים
לפני כשנה את השרמולה פלפלים
~
גיוון - בעונה אפשר לשלב יחד עם התחתיות ארטישוק
רבעי שומר..ואז הסלט כבר משנה את השם
שלו מ"שרמולה" ל"פריגו" ..יופי של שמות לא? י
רבעי שומר..ואז הסלט כבר משנה את השם
שלו מ"שרמולה" ל"פריגו" ..יופי של שמות לא? י
.
.
.
מצרכים
שקית תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
שקית תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
מעט מאוד שמן זית
מס' שיני שום חצויות
מלח ופלפל שחור
כוס מים
מס' שיני שום חצויות
מלח ופלפל שחור
כוס מים
רבע כוס חומץ
לקישוט - מעט פטרוזיליה
לקישוט - מעט פטרוזיליה
.
.
הכנה
שמים את הכל בסיר ומבשלים על אש נמוכה
עד שהרוטב מצטמצם וכמעט לא נשאר ממנו
מערבבים מדי פעם ומכסים חלקית
מקשטים במעט פטרוזיליה
שמים את הכל בסיר ומבשלים על אש נמוכה
עד שהרוטב מצטמצם וכמעט לא נשאר ממנו
מערבבים מדי פעם ומכסים חלקית
מקשטים במעט פטרוזיליה
.
.
.עוד מתכון מעולה מבית אבא של טליון
2 תגובות:
בחיי חשבתי שזאת קללה בהתחלה ואחרי זה צחקתי בקול רם.
נשמע ונראה כל כך טובבב
קיץ נפלא לכם שם :}
הייתי מכינה רק בשביל להגיד אחר כך שהכנתי "שרמולה" :)
הוסף רשומת תגובה