~~ שרמולה פלפלים ~~

אפשר גם עם פלפלים מעורכים
המילה שרמולה מציינת שיטת שבה מבשלים ירק במעט מים, שום חומץ מלח ושמן, עד שכמעט ולא נשארים
נוזלים. את השרמולה מגישים כסלט...אצלנו הוא מאוד אהוב
~
את השרמולה לימדה אותי להכין חברתי טליון , מתכון מבית אביה.
אפשר גם להכין שרמולה משעועית ירוקה, מקווה להעלות מתכון / תמונה בהמשך, היא גם מעולה
~
המתכון מובא בלשונה של טליון
~

מצרכים
מעט שמן
מס' שיני שום חצויות - כמה שיותר יותר טעים... אני
שמה 8-10, תלוי כמובן בכמות הפלפלים
מלח ופלפל שחור
מעט מים - בערך כוס
חומץ - אני אף פעם לא מודדת, אבל נראה לי בערך 1/2 כוס
תלוי עד כמה אוהבים חמוץ

הכנה
מבשלים על אש נמוכה עד שהפלפלים מתרככים והרוטב מצטמצם
אבא שלי אלוף בלהגיע למצב שהם כמעט שרופים, ואז
זה הכי טעים...אני עדיין לא הצלחתי להגיע לרמה הזו
הערה: ניתן להשתמש בכל סוגי הפלפלים, חוץ מהירוק הכהה כי הוא מר

2 תגובות:

צביה מתל אביב אמר/ה...

אפשר בבקשה שתרשמי את כמות הפלפלים לכמות המצרכים שציינת?תודה.
הבלוג מאד יפה ושמושי תודה

אנונימי אמר/ה...

מה כל הרעיון בבלוג , ובעיקר של מתכונים שאפילו לא מתייחסים לשאלות הגולשים?