~~ פאי פסיפלורה ~~

Tarte au fruit de la passion

פאי בטעם משגע..הבצק עדין ונמס המלית קרמית וריחנית, מומלץ ביותר. הכנתי את הפאי מספר פעמים, ותמיד הוא זכה לקריאות התפעלות
~
המלית של הפסיפלורה די נוזלית. זו סיבה שאוטמים את הבצק במעט בביצה טרופה


מצרכים
מאתיים ועשר גרם קמח - 210
מאה ארבעים גרם חמאה חותכה לקוביות - 140
ארבעים וחמש גרם אבקת סוכר - 45
שלושים וחמש מ"ל שמנת מתוקה - 35
~
מעט ביצה טרופה
~
עשר - חמש עשרי פסיפלורות
מאה שמונים גרם סוכר - 180
מאתיים מ"ל שמנת מתוקה - 200
חמש ביצים - 5



הכנה
מערבבים את הקמח עם הסוכר, מכניסים את החמאה ומפוררים עד למרקם פירורי
מוסיפים את השמנת, אוספים לכדור, עוטפים בניילון
משטיחים לעיגול ומכניסים למקרר לפחות חצי שעה
~
מרדדים ומניחים עם תבנית פאי בגודל 28 ס"מ
מחוררים עם מזלג את בסיס הקיש, אופים על 180 20 דקות עד שמשחים מעט
מברישים במעט ביצה טרופה ואופים עוד חצי דקה, מוציאים ומנחמיכים את החום ל- 150
~
חוצים את הפסיפלורות ומורוקנים את תוכנם, מסננים ומודדים 200 מ"ל נוזל ללא גרעינים
מוספים לנוזל שהתקבל כף אחת מגרעיני הפסיפלורה, מויסיפים למיץ את הסוכר ומערבבים
בקערה נפרדת מערבבים את השמנת המתוקה ואת הביצים, מוסיפים את הפרי ומערבבים שוב
יוצקים לתוך הקלטית ואופים חצי שעה. המילוי צריך להתייצב אך עדיים
להיות גמיש ורוטט האמצע


מתכון של אורנה ואלה
.
Tarte au fruit de la passion
la pate
210 g de farine
140 g de beurre coupe en morceaux
45 gr de poudre de sucre
35 ml de creme
~
1 oeuf battu
preparation de la pate
melanger farine et sucre, rajouter le beurre et emieter
rajouter la creme, former une boule, mettre dans un sachet
en plastique aplatire avec les mains et refregerer 30 minutes
~
etaler la pate sur un moule de 28 cm de diametre
badigeoner d'oeuf la pate et faire cuir
(ceci est pour etancher la pate, par ce que fruit de la passion liquide)
20 minutes a temp 180 degres
laisser refroidir
les fruits de la passion
15 fruits de la passion
180 gramme de sucre en poudre
200 ml de creme liquide
5 oeufs battus
preparation
vider les fruits
passer les a la passoir pour retirer toutes les graines
mesurer 200 ml de jus et rajouter 1 cas de graine
melanger cela au sucre bien bien
rajouter les oeufs battus et la creme et melanger bien
verser sur la pate (precuite) et cuir encore 1/2 heure
le milieu doit rester un peu vibrant




7 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

יאממממ כמה שזה נראה טעיםםםםם!
ללקק את האצבעות...
אהבתי מאוד :)

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

האהבה שלי לפאים ולטארטים הולכת וגוברת מיום ליום עם כל היופי השפע והטעמים שאני מוצאת
נראה ונקרא מדהים, אוהבת מאוד את המתכון.
תודה לך.

אנונימי אמר/ה...

j'en veux!!! ele a l'air fondante!!!!!!!!!!!!!!

chouquette

judith27k אמר/ה...

תשמעי מרילין,
הגעתי לבלוג שלך במקרה, תוך חיפוש אחר מתכון לעוף ופסיפלורה.
לא מצאתי מתכון למה שרציתי, אבל מצאתי את המתכון הזה שנראה לי נפלא ומצאתי בלוג שהוא א ו צ ר ממש ממש ממש!!!!
איזה כיף, נראה לי שאני פותחת עכשיו בלוג בישולים ואת בקישורים שלי.
אינסוף תודות לך על השיתוף, התמונות מעוררות התיאבון, הנתינה הענקית שלך והשיעורים שאפשר ללמוד ממך, אפילו מבלי להכיר אותך במציאות.
עוד לא עברתי על כל הבלוג, אבל באמת באמת נראה לי שאאמץ מפה הרבה מתכונים.
וואוו - נשארתי פעורת פה על המסירות שלך לבישולים לשבת, בהתמדה, במקוריות, בהשקעה ונתינה מכל הלב שלך.

תודה רבה רבה לך ושבת שלום!
יהודית

judith27k אמר/ה...

טוב מרילין, אז הייתי חייבת לעדכן אותך.
הכנתי את הפאי לסופשבוע משפחתי וממש אהבו ונהנו.
אז שוב תודה!

יהודית

אנונימי אמר/ה...

אני הגעתי לבלוג שלך במקרה,ומאז לא יכולה להזיז את העיניים ,כבר שלוש שעות מדפדפת,מתכונים מעולים,ובטח אני אעשה אותם,תודה רבה מירילין


בהצלחה

avivguy אמר/ה...

נפלא !!!! בדיוק " שדדתי " מהשיח אצל אחותי המון פסיפלורות המתכונים ממש הגיעו בזמן :) תודה
שבת שלום ושלווה