כדאי לנצל עכשיו את עונת העגבניות ולהעמיד על הגז סיר
גדול מן האדום האדום הזה..הריח מהסיר..אווח
גדול מן האדום האדום הזה..הריח מהסיר..אווח
את המטבחה אפשר לשמור במקרר בצנצנת נקיה די הרבה זמן
.
מצרכים
עשר עגבניות גדולות מקולפות
פלפל חריף אחד או שניים חתוך לרצועות דקות
רבע עד חצי כוס שמן
כפית גדושה פפריקה מתוקה
חמש עד עשר שיני שום קצוצות
.
הכנה
חותכים את העגבניות לקוביות
מכניסים את כל המצרכים לסיר ומבשלים
עם מכסה פתוח למחצה על אש בינונית
בהתחלה העגבניות מגירות הרבה נוזלים, אבל לאט לאט
הנוזלים מתאדים והכל נהפך למשחה אדומה, מבריקה וסמיכה
התהליך יכול לקחת שעה - שעתיים וחשוב לערבב לעיתים קרובות
5 תגובות:
ומה עם קילוף העגבניות קודם?
עדיף לשים את העגבניות בסיר מים רתוחים על מנת להוציא את הקליפה
אני מסכימה איתך...אבל כאן זו גירסה לעצלנים
(-:
הכי פשוט לדעתי וזה יהיה לעזר לרבות מהטבחיות.. אמנם זה לוקח קצת יותר זמן מאשר לזרוק את העגבניות איך שהן, אך יוצא הרבה יותר טעים.
לחתוך את העגבניה ל-2 ולגרד במגרדת. כך לא נשארת הקליפה של העגבניה והמטבוחה יוצאת סמיכה וטעימה ללא כל נספחים למיניהם.. (הקליפה:)
מה בעצם ההבדל בין המטבוחה למרמומה?
ותודה על הבלוג הנפלא!
כמה מלח לשים?
הוסף רשומת תגובה