~~~~~~~~~~ סלט בטטות ובוטנים ~~~~~~~

שילוב נהדר בין המתיקות הרכה של הבטטה
עם הטעם והפריכות של הבוטנים. להגיש כסלט קטן לצד
סלטים אחרים, או כמנהמרכזית לצד בשרים צלויים

מצרכים
שתי בטטות בינוניות קלופות
שמן זית
שן שום קצוצה
חצי גבעול רוזמרין
מלח
חופן בוטנים קלויים גרוסים גס
ארבע גבעולי כוסברה קצוצים דק
בצל ירוק חתוך דק
כפית שטוחה חומץ בלסמי
כף שומשום קלוי
.
.
הכנה
חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות ושמים אותן בקערה
מצרפים לקערה את השמן זית, את השום הרוזמרין את המלח ומערבבים
אופים עד שהבטטה רכה
מערבבים את הבטטה עם הכוסברה, הבצל ירוק, הבוטנים והחומץ
ומטפטפים עוד מעט שמן זית
מעבירים לקערת הגשה,מקשטים במעט שומשום קלוי ומגישים
.
.
.
מקור: אודטה עם שינויים של אמא של אופיפי וכמה שינויים שלי

תגובה 1:

Miri אמר/ה...

יש לבשל את הבטטות כ10 דק' שתשמורנה על צורתן. לא אכלתי סלט מבטטות טריות. כמו כן נראה לי שהיו גם מעט קוביות גזר מבושל.