~~ רולדה של תפוחים ושקדים בבצק פילו ~~


המאפה במרקם קליל וטעם משובח של תפוחים, שקדים וחמאה
אצלנו מאוד אוהבים את ההפתעות האלה שמסתתרות בתוך הבצק פילו

אחרי שמילינו בקרם גבינה ובטונה פיקאנטית, היה זה רק טבעי שנגיע לתפוחים
~
הכמות כאן ל- 3 גלילים
. אני מכינה שלושה, אחד מוסרת ושניים שומרת
כך זה יותר טעים

מצרכים
שנים עשר עלי פילו
מאה חמישים גרם חמאה מומסת
מלית
שש תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
 שתי כפות שקדים טחונים
שלוש כפות סוכר
שתי כפות מיץ לימון
רבע כפית קינמון
שתי כפות חמוציות או צימוקים
ציפוי
חופן שקדים מולבנים

הכנה
שמים בקערה את כל מצרכי המלית ומערבבים
מניחים עלי פילו על גבי משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה, מניחים מעל עוד עלי וגם אותו מברישים - יוצרים כך ארבע שכבות. 
שמים שליש מכמות המלית בחלק התחתון של המלבן לכל רוחבו, פרט לקצבות, מקפלים את הקצבות על המלית מימין ומשמאל ומגלגלים לגליל כלפי מעלה
מניחים בתבנית אפיה מכוסת בנייר אפיה
מברישים בעוד מעט חמאה ומפזרים שקדים פרוסות
יוצרים כך את שאר הגלילים ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד לצבע זהוב

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מה זה חום בינוני?

Lior Paster אמר/ה...

180

רעות לרר אמר/ה...

אפשר להכין עם שמן במקום?