~~~~~~~~~~ סלט אבוקדו ופומלה ~~~~~

לפני מספר שבועות נפגשתי עם חברות טובות, כשכל אחת
הגיעה עם מטעמים מעוררי תיאבון. הכל הונח בצורה נאה על
שולחן מרכזי, וכולן סבו סביב והתכבדו תוך כדי
פטפטת. אני לא סבתי ולא חגתי. תפסתי עמדת מפתח
(-:
מימיני סלט פומלה ואבוקדו שהפתיע אותי בשילוב
הטעמים והמרקמים (האבודקו רך...הפומלה מתפצפצת והכל
מתובל במושלמות) ומשמאלי טורשי לפת אדום ופריך - את
שניהם הכינה אורני היקרה. באמצע עמד עוף בשומר
נמס בפה שרק טוניסאית יכולה להכין..והיא מיכל, חברתי
האהובה - בשלנית בחסד
כשערכתי את התפריט לשבת ידעתי בידיוק
איזה סלט חדש יעלה על השולחן

~
שמו לב, בתמונה לא רואים את הבצל הסגול
שאותו הוספתי יותר מאוחר


האוראות מובאות בלשונה של אורני
(אני פירקתי את הפומלה)

פומלה מקולפת, מפולטת וחתוכה לחתיכות
בינוניות
אבוקדו חתוך לפלחים/רבעי
פרוסות, בערך בגודל חתיכות הפומלה
בצל סגול חצוי ופרוס או בצל ירוק קצוץ בינוני
שמן (עדיף זית) ,מלח ,מיץ לימון , סוכר
מערבבים בעדינות וזהו
לא נתתי כמויות כי זה משתנה לפי הטעם

3 תגובות:

fairy_mi אמר/ה...

אבוקדו ופומלה? וואלה? :)
איזה שילוב טעמים מסקרן!
חייבת לנסות מתישהו זה נשמע סלט מעולה
תודה יקירה!
ופורים שמח!
ענבל

אנונימי אמר/ה...

אפשר גם עם אשכולית אדומה... (יותר יפה מבחינה ויזואלית) ומעולה לגמרי עם טונה...

אלישע פרוינד אמר/ה...

את הסלט הזה אני מכין שנים רבות.
הפומלה מעט "יבשה" ואני מעדיף פומלית (או שילוב של פומלה ופומלית)
הסלט עדין יותר ללא הבצל ולעומת זאת תוספת של שמיר קצוץ עושה נפלאות.
אגב, יש שמוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס . תתפלאו כמה זה מוסיף.
אלישע.