~~ פשטידת פטריות פרווה ~~

pachtida champignons parve


היא יפה, היא טעימה, היא פרווה
ואני מאוד אוהבת להגיש אותה בסעודה
שלישית של שבת לצד סלטים חיים ופלטת
דגים מלוחים. הכנתה קלה (ניצן
מכינה אותה כלאחר יד) ואפשר לגוון

עם סוגי הפיטריות ועם התיבול
~
המתכון המקורי לקוח מהבלוג של מירב שהייתה
לי הזכות להכיר במהלך סיור בצפון הרחוק
~

מצרכים - תבנית 26 או מלבנית ח"פ
שתי סלסלת או קופסאות של פטריות  - פרוסות
שלושה
בצלים גדולים קצוצים
שלושת רבע כוס שמן - לטיגון הבצל
ארבע בצלים ירוקים קצוצים
רבע כוס מים
שלוש ביצים
כוס כוס וחצי קמח תופח או רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק פטריות
חופן עשבי תיבול לבחירה: תימין, רוזמרין, אורגנו טרי

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל היבש בשמן עד לצבע זהוב בהיר
בקערה גדולה, מערבבים את הבצלים המטוגנים
עם השמן שלהן, את  הבצל הירוק
את המים, את הפיטריות, הביצים והתיבול
מצרפים את הקמח ומערבבים
יוצקים לתבנית פאי משומנת ואופים על 180 עד לצבע יפה
pachtida champignons parve
melanger:
2 boites de champignons - frait ou conserves
3 grands oignons frits avec 3/4 de verre d'huile
4 oignons verts ciseles

1/4 de verre d'eau
3 oeufs
1.5 verre de farine qui monte toute seule

sel, poivre, 1 cas de marakof ou marak chamignons
herbes en tout genre
mettre moule a tarte et
enfournee a 180 jusque belle coloration

‏14 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

ניראה מעולה!!!
ואני יכולה להעיד על הטעם הטוב....הכנתי ואהבו מאוד.....

נשיקות מרילין][

שונטל

tagskie אמר/ה...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

הדר אמר/ה...

אהבתי!
ינוסה עוד השבוע (אולי אפילו...עוד היום!)

עדי אמר/ה...

הכנתי הרבה דברים טובים שלך,
אך הפשטידה עכשיו בתנור וזה לא נראה טוב....
אולי כי במקום אבקת פטריות שמתי אבקת מרק בצל?
זה מה שהי לי....
מבועסת...
לא נורא, תודה בכל אופן.

Anat אמר/ה...

מרילין
עשיתי את הפשטידה - בשינוייחם הבאים:
את הבצל טגנתי בהרבה פחות שמן
לא שמתי אבקת מרק
יצא מ-צ-ו-י-ן!
תודה וחג שמח
ענת

Liat אמר/ה...

יצא מעולה!!!!!!

מירב CooknBake אמר/ה...

הי מרילין

יופי של פשטידה יצאה לך!!

תודה על הפרגון והמשך יום מקסים.

חיבוק
מירב

אנונימי אמר/ה...

יוצא לי להכין את הפשטידה מדי פעם והיא פשוט מעולה! אני מקבלת תגובות נהדרות מהטועמים... תודה רבה!

סיגליות אמר/ה...

ראשית אני חייבת להחמיא לך על המתכונים המעולים שלך ישר כח !!!!!!!!!
שאלה לי אלייך בפשטדת הפטריות{פרווה} לא מצויין לכמה סועדים כמות זו אמורה להספיק? ובאיזו מידה לתבנית האפייה?
צום קל סיגל

אנונימי אמר/ה...

אפשר את אותה מלית על בצק פאי ??

אנונימי אמר/ה...

היי נראה ממש טוב. כמה זה קריטי אם אעשה בלי העשבי תיבול ואם אפשר במקומם לשים עשבי תיבול אחרים או רק אורגנו? וזה יהיה טוב אם אשים קופסת שימורים של פטריות או את הפטריות שמפיניון הלבנות בסלסלה?

מלי דרעי אמר/ה...

נראה מעולה, אשמח לדעת באיזה גודל של תבנית..

chabad chiapas raz אמר/ה...

הי מרילין

הכנתי את הפשטידה
יכול להיות שחופן עשבי תיבול זה טעות??
חופן זה המון ...בד"כ??
יצאה לי די שחורה מרוב עשבים
לא יפה כמו בתמונה שלך...

בכל אופן אני פשוט נהינת כבר כמה שנים
מהבלוג המדהים שלך
וממליצה לחברותי שליחות חב"ד בעולם
יש אווירה נשית יהודית חמה מהכל.
שנה טובה ומתוקה
כתיבה וחתימה טובה
עינת

מרילין איילון אמר/ה...

מעיניין, חופן זה לא כזה הרבה.