מריחים את החורף? אני רק "מרגישה" את ראש השנה מתקרב
ונהיה לי חשק לפולים..פולים שמתבשלים כל הלילה על הפלאטה
ומבשמים את הבית.. פולים בריח כמון שכיף "לפצח" בשבת כשיושבים בחברותא
~
כדאי להשרות כמות גדולה של פולים וחלק מהם להקפיא
כך שבפעם הבאה, קל, פשוט ומהיר לזרוק אותם ישר לסיר
ולהתחיל את תהליך הבישול
כך שבפעם הבאה, קל, פשוט ומהיר לזרוק אותם ישר לסיר
ולהתחיל את תהליך הבישול
~
אפשרות הגשה חביבה נוספת, היא להכין צלוחית קטנה המורכבת
מכפית מלח ושתי כפיות כמון מעורבבים
כל אחד לוקח פול מהצלחת הגשה וטובל את הקצה בצלוחית הקטנה
פיקנטי וטעים
מכפית מלח ושתי כפיות כמון מעורבבים
כל אחד לוקח פול מהצלחת הגשה וטובל את הקצה בצלוחית הקטנה
פיקנטי וטעים
מצרכים
פולים גדולים
כמון, כורכום, מלח גס שמן
לימון
פולים גדולים
כמון, כורכום, מלח גס שמן
לימון
הכנה
משרים את הפולים בהרבה מים כל הלילה ושוטפים היטב
שמים את הפולים בסיר מים גדול יחד עם לימון חצוי לשניים ומעט שמן
מבשלים כשעתיים
מתבלים במעט כורכום, מלח גס וכמון ומבשלים עד שממש רךאבל לא דייסה
מגישים עם מעט כמון מעל ומיץ לימון
משרים את הפולים בהרבה מים כל הלילה ושוטפים היטב
שמים את הפולים בסיר מים גדול יחד עם לימון חצוי לשניים ומעט שמן
מבשלים כשעתיים
מתבלים במעט כורכום, מלח גס וכמון ומבשלים עד שממש רךאבל לא דייסה
מגישים עם מעט כמון מעל ומיץ לימון
10 תגובות:
ניסיתי.לצערי, יצא מאוד חמוץ, אף אחד לא רצה לאכול, גם אני לא. נראה לי שטוב לעשות את אותה גרסה ללא לימון.
זה קצת נשרף.
שעה ורבע זה מספיק לבישול..
יצא טעיםםםםםםם טעיםםםםםםםם
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים והמדוייקים!
תודה לך!
אני מאוד מתגעגעת לטעם שלו, אבל מאז שהקטן אלרגי לפול אנחנו אפילו מפחדים לאכול ממנו מחוץ לבית.
האם לבשל עם הלימון ממש?
כולל הקליפה?
זה לא יצא מר?
האם לבשל עם הלימון ממש?
כולל הקליפה?
זה לא יצא מר?
כן, זה נותן לזה סוג של מרירות, אבל אנחנו אוהבים. אם אתה חושש מהטעם הזה, שים רק מיץ. בהצלחה!
כן, זה נותן לזה סוג של מרירות, אבל אנחנו אוהבים. אם אתה חושש מהטעם הזה, שים רק מיץ. בהצלחה!
הכנתי בסיר לחץ 20 דקות. יצא מדהים.
תודה
הכנתי בסיר לחץ 20 דקות. יצא מדהים.
תודה
הוסף רשומת תגובה