~~ פול גדול בכמון ולימון ~~



מריחים את החורף? אני רק "מרגישה" את ראש השנה מתקרב
ונהיה לי חשק לפולים..פולים שמתבשלים כל הלילה על הפלאטה
ומבשמים את הבית.. פולים בריח כמון שכיף "לפצח" בשבת כשיושבים בחברותא
~
כדאי להשרות כמות גדולה של פולים וחלק מהם להקפיא
כך שבפעם הבאה, קל, פשוט ומהיר לזרוק אותם ישר לסיר
ולהתחיל את תהליך הבישול
~
אפשרות הגשה חביבה נוספת, היא להכין צלוחית קטנה המורכבת
מכפית מלח ושתי כפיות כמון מעורבבים
כל אחד לוקח פול מהצלחת הגשה וטובל את הקצה בצלוחית הקטנה
פיקנטי וטעים



מצרכים
פולים גדולים
כמון,
כורכום, מלח גס שמן
לימון
הכנה
משרים את הפולים בהרבה מים כל הלילה ושוטפים היטב
שמים את הפולים בסיר מים גדול יחד עם לימון חצוי לשניים ומעט שמן
מבשלים כשעתיים
מתבלים במעט כורכום, מלח גס וכמון ומבשלים עד שממש רך
אבל לא דייסה
מגישים עם מעט כמון מעל ומיץ לימון

10 תגובות:

נעמה אמר/ה...

ניסיתי.לצערי, יצא מאוד חמוץ, אף אחד לא רצה לאכול, גם אני לא. נראה לי שטוב לעשות את אותה גרסה ללא לימון.

אנונימי אמר/ה...

זה קצת נשרף.
שעה ורבע זה מספיק לבישול..

סיגל אמר/ה...

יצא טעיםםםםםםם טעיםםםםםםםם
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים והמדוייקים!

מרילין איילון אמר/ה...

תודה לך!
אני מאוד מתגעגעת לטעם שלו, אבל מאז שהקטן אלרגי לפול אנחנו אפילו מפחדים לאכול ממנו מחוץ לבית.

AbuTomer אמר/ה...

האם לבשל עם הלימון ממש?
כולל הקליפה?
זה לא יצא מר?

AbuTomer אמר/ה...

האם לבשל עם הלימון ממש?
כולל הקליפה?
זה לא יצא מר?

מרילין איילון אמר/ה...

כן, זה נותן לזה סוג של מרירות, אבל אנחנו אוהבים. אם אתה חושש מהטעם הזה, שים רק מיץ. בהצלחה!

מרילין איילון אמר/ה...

כן, זה נותן לזה סוג של מרירות, אבל אנחנו אוהבים. אם אתה חושש מהטעם הזה, שים רק מיץ. בהצלחה!

Anat Shahaf אמר/ה...

הכנתי בסיר לחץ 20 דקות. יצא מדהים.
תודה

Anat Shahaf אמר/ה...

הכנתי בסיר לחץ 20 דקות. יצא מדהים.
תודה