מתכון שקיבלתי מ - אספרגוס לילי. היא רושמת שם, שהריבה
יכולה להישאר יותר משנה בצנצנת!! אצלי אין דבר
כזה, כשיש ריבה טובה בבית היא נמרחת על לחם עם חמאה, היא
ממולאת בתוך עוגיות, היא מצפה את הכבדים, נכנסת לתנור
עם העופות..וחיש נגמרת
יכולה להישאר יותר משנה בצנצנת!! אצלי אין דבר
כזה, כשיש ריבה טובה בבית היא נמרחת על לחם עם חמאה, היא
ממולאת בתוך עוגיות, היא מצפה את הכבדים, נכנסת לתנור
עם העופות..וחיש נגמרת
~
במתכון של לילי אין נוכחות של קינמון, אני כן הוספתי מקל אחד
לקראת הסוף, כדי לתת ניחוח עדין ביותר
לקראת הסוף, כדי לתת ניחוח עדין ביותר
.
מצרכים
קילו וחצי ענבים ירוקים שטופים היטב
קילו סוכר
מיץ מחצי לימון
כפית חומץ רגיל
מקל קינמון
.
הכנה
מכניסים את הענבים לסיר גדול ומפזרים את הסוכר מעל
ממתינים כמה שעות ואפילו לילה שלם
ממתינים כמה שעות ואפילו לילה שלם
מעמידים על אש חלשה ומוסיפים את מיץ הלימון והחומץ
מערבבים בעדינות עד שכל הסוכר נמס
מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים נעשים כמו סירופ
קצת לפני הסוף, מוסיפים מקל קינמון אחד
מערבבים בעדינות עד שכל הסוכר נמס
מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים נעשים כמו סירופ
קצת לפני הסוף, מוסיפים מקל קינמון אחד
מבחן הצלחת
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים מעט ריבה ושמים בצלחת
מעבירים אצבע על הריבה ויוצרים פס
אם השביל נשמר ולא נסגר מהר, הריבה מוכנ
~
מבחן החוט
לוקחים מעט מהריבה בין שתי אצבעות
אם כשהאצבעות נפרדות נוצר חוט, הריבה מוכנה
אם כשהאצבעות נפרדות נוצר חוט, הריבה מוכנה
.
.
מקור: אמא של לילי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה