~~ חציל בלאדי ממולא בחציל, טחינה ורימון ~~


אין זה סוד שחצילים וטחינה זה שידוך מוצלח
וכאן הרימון מוסיף עוד רובד בטעם, במרקם ובצבע
את הרעיון של הרימון, עידית היקרה נתנה לי

אין ממש כמויות במתכון הזה..אף פעם לא ספרתי כמה שמן זית
אני שמה או כמה טחינה..מוסיפים, טועמים עד שמבסוטים
:אז הנה הנחיות כלליות

לוקחים שני חצילים
אחד יפה קטן ועגול, עדיף בלאדי, אותו שוטפים ואופים בתנור על חום גבוה
עד שמוכן הקלייה בתנור נעשית כדי שישמור על צורתו הנאה
פותחים אותו במרכזו, כמו בתמונה, מרוקנים מתוכן בזהירות ושמים בקערה
את השני קולים על אש גלויה (קליה עדיפה עלי תמיד) מרוקנים מתוכן
ושמים בקערה גם

מועכים את הכל בעזרת מזלג או שני סכינים, מוסיפים שמן זית בזילוף דק ומתחילים
לערבב בתנועת מקצף, מוסיפים לימון וממשיכים להקציף, מטבלים במלח, ומוסיפים
טחינה גולמית. לשני חצילים משהו כמו כף טחינה
מערבבים טוב, טועמים ומתקנים תיבול
מוסיפים גרגירי רימון מתוקים ומערבבים שוב


מסדרים בצלחת את הקליפה של החציל הבלאדי בצורה נאה
ומכניסים פנימה את החצילים עם הטחינה
מקשטים בעוד קצת גרגירי רימון, מזלפים שמן זית ומגישים כמנת פתיחה



הנה עוד דוגמה, הפעם עם עגבניות מיובשות במקום רימונים

אין תגובות: