~~~~~~~~ עוף בשומר משמשים וסילאן~~~~~

Poulet aux fenouille et abricot sec


השומר באפיה מאבד את טעם העראק האופייני שלו
ומשחרר מתיקות עדינה
תפקיד המשמשים והסילאן לחזק מעט את המתיקות הזו
ולתת צבע - עוף לבן לא בבית שלנו


מצרכים
ארבע כרעיים של עוף מפורקים, ונקיים
בצל קצוץ דק
ארבע פקעות שומר פרוסות
ארבע משמשים מיובשים חתוכים דק
רבע כוס סילאן
כפית כורכום
מלח פלפל שחור

הכנה
בסיר שמסוגל להיכנס לתנור מטגנים בשמן את הבצל
מוסיפים את השומר המשמשים ואת הכורכום ומטגנים עוד
מוסיפים את העופות, מלח ופלפל ומטגנים עוד מספר דקות
מוסיפים את הסילאן, מערבבים סוגרים את הסיר
ומעבירים לתנור לשעה בחום בינוני
מסירים את המכסה, מגבירים את חום התנור לחום גבוה
ומשזפים את העוף משהו כמו 10 דקות
להגיש ליד אורז לבן שיספוג הרוטב

Poulet aux fenouille et abricot sec
ingredients:
4 cuisses entiere (ce qui fait 8 morceaux)
un oignon couper finement
4 fenouilles coupees
4 abricots sec coupes en petit morceau
1/4 de verre de miel de datte
1 cac de curcumin
sel et poivre
preparation
dans une casserol qui peut passer au four
on fait revenir les oignons + les fenouilles + les abricots
on epice avec le curcumin, sel et poivre
on rajoute le poulet et melange bien en faisant revenir qq minutes
on rajoute le miel de datte on ferme et on passe cela au four
une heure a chaleur moyene + 10 minute a chaleur plus forte
sans couvercle -
a servir avec riz blanc

2 comments:

judye@nyc.rr.com אמר/ה...

what is silan? i looked at hebrew english spices. but, did not find it.
thank you for your delicious recpies,
judy.

מרילין איילון אמר/ה...

silan is the syrup of dates