~~ סלט לוביה על טחינה ~~

salade de lubia sur thina





מכירים את המתכונים שמתקשרים לעונה או חג? אז הנה סלט שמתחיל בערב בראש השנה ונגמר כשמתחסל קילו הלוביה שאני קונה לחג. בדיוק השבת הוא נגמר, אז הנה תיעוד..ושנתגעגע עד לשנה הבאה 

מכינים טחינה. טובה. עם המון לימון, המון שום ולא מימית מדי..שנוכל לטעום את טעם השומשום המרוכז. אם יש טחינה משומשום מלא, עוד יותר טוב
מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך. טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן
את הבישול. מסננים את הלוביה ומתבלים אותה ברוחב לב: המון לימון, שמן זית, כוסברה, בצל סגול , שום כתוש, מלח גס ופלפל שחור ומערבבים טוב
עד כאן אפשר להכין ולשמור מראש בשתי קופסאות - אחת לטחינה ואחת ללוביה
~
לפני הארוחה מסדרים צלחת הגשה עם טחינה ובמרכז ערימה יפה של לוביה
מזליפים שמן זית מעל הכל ומקשטים בעוד כוסברה טרייה טרייה
~
טעים טעים טעים



טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט - טחינה כותבים בטט





cuire la lubia sel jsuque moux mais ferme
assaisoner abondament avec
huile d'olive, citron, ail ecrase, couraindre, oignon rouge, poivre et gros sel
bien melanger
faire une thina plutot epaisse avec thina eau citron et sel
~
faire un lit de thina, pose les lubia dessus mettre necore un peu d'huile d'olive
~
servir avec du bon pain ou pita






5 תגובות:

השריף אמר/ה...

מרלין
בורכת , בעייני לקחת חומרים "פשוטים" ןלעשות מהם מטעמים - זו יצירתיות.

מהמתכונים שברור שאנסה. :)

judith27k אמר/ה...

מרילין יקרה,
קודם כל תודה על ההשראה!
אתמול ניסיתי את המתכון עם טחינת עגבניות ויצא יאמי יאמי יאמי. כמובן שחוסל...
תודה רבה רבה על הנתינה שלך והכישרון שלך לגרות את בלוטות הרוק והאצבעות לעשות!
מתכון נהדר.

המשך שבוע טוב,
יהודית

סיגל אמר/ה...

מרילין, יצא פשוט מדהים, ובריא מאד,
תודה רבה רבה !

Isca Dahan אמר/ה...

מה זה לוביה, אני קניתי שעועית לבנה ספ פרוסט.

מלכה אמר/ה...

אפשר להקפיא את הלוביה לאחר בישולה?