~~ ריכוז מתכוני העוף שלי ~~


Recettes de poulets

חלקי עוף, חזה עוף, כנפי עוף..אין כמעט שבוע בלי עוף כזה או אחר.
הכל מתאים לו, והוא מתאים לכל.

אני מקווה שתהינו מהמקבץ כאן, יש בו ממש שפע רעיונות ושפע טעמים, חלקם מתאימים ליום יום, חלקם יותר משוקעים (אורז חגיגי למשל, או חזות עוף ממולאים) יש גם שני מתכוני הודו (שווארמה ונתחים ברכז רימונים), וגם מנות כבד שאנחנו מקפידים לאכול מפעם לפעם.

יש לכם מתכון עוף מנצח?
ספרו לי!
maryline@inter.net.il


מתכונים משלכם - ראו למטה!

javascript:void(0);
אורז חגיגי עם עוף            
אושפלאו לילדים, ולא רק                        
גולש הודו בזיפים ורכז רימונים
חזה עוף בחרדל ודבש
חזה עוף בלימון בסגנון סיני
חזה עוף בקארי וקוקוס
חזה עוף בקישוא, לימון ונענע
חזה עוף ברוטב בוטנים וכוסברה
חזה עוף ברוטב בוטנים ומנגו            
חזה עוף ברוטב מתקתק
חזה עוף ברוטב נפולטיין
חזה עוף ברוטב פטריות            
חזה עוף ברוטב תפוזים וכרישה
חזה עוף בתפוחי אדמה ושעועית ירוקה            
חזה עוף מוקפץ בעשבי תיבול            
חזה עוף ממולא בגמבה קלויה וזרעי חמניות
חזה עוף ממולא בפירות יבשים ברוטב תפוזים
חזה עוף ממולא בשר וחמוציות
 
חזה עוף ממולא פיטריות וג'ינג'ר            
חזה עוף ממולא פרג
חזה עוף צלוי בשמן זית ולימון            
חזה עוף, בדבש, צ'ילי  ועוד                            
טאג'ין עוף בתאנים, שזיפים ושומשום
פסטרמה מחזה עוף
כבדים    בליצ'י            
כבדים בדבש ושומשום
כבדים בריבת תפוזים            
כנפיים ברוטב צ'ילי ודבש
מלכת השווארמה            
עוף בבטטות ושזיפים                            
עוף בינחוח מרוקאי
עוף ביין מיץ תפוזים ומשמשים            
עוף במסלה ונענע
עוף בסגנון הציידים
עוף בערמונים מקורמלים                                    
עוף בקרמל תפוזים
עוף ברימונים, אגוזי מלך ותמרים
עוף בשומר, משמשים וסילאן
עוף בתנור בעשבי תיבול ושום
עוף בתנור בריבת תפוזים                            
עוף ותפוח אדמה בסגנון תימני
עוף על בטטות, הל וצימוקים
עוף עסיסי עם יין לבן וחרדל
פטה כבד עוף ביין ומרווה            
פסטילה עוף ופירות יבשים                            
שניצל
צלי עוף בשומר  ויין לבן על קרקר            
צלי עוף ופול ירוק בתנור
שקיות פילו ממולאות כבדים בטטות ובוטניםתבשיל עוף ביין, תפוזים ורוזמריןקארי עוף על שיפודים
עוף שלם בסיר עם יין, חרדל ודבששקיקי פילו ממולאים בחזה עוף, פטריות וסילאןצלי עוף בעלי סלק וחומוס
חזה עוף ממולא בממרח זיתים ואגוזיםעוף שלם בשזיפים שקדים ובצל מקורמל תבשיל עוף עם בטטות וכרובית ברוטב דבש וחרדל

צלי עוף, זיתים ירוקים, שקדים ועגבניות חצי מיובשות  פטה כבד עוף על צ'אטני דובדבניםפרגיות ברוטב יין וענבים
 
 
 
חזה הודו בציפוי תפוזים ואגוזים ~~ פוקצ'ה פרגיות בצלים ועשבי פרובנס ~~ ~~ שיפודי פרגיות ופלפלים במרינדה ים תיכוניתְְ~~
טורטייה ממולאת חזה עוף מוקפץ וגואקמולה - כשר לפסח ~~ באנאטאג' - לביבת תפוח אדמה במילוי עוף, כשר לפסח ~~ ~~ לכבוד ראש השנה: פסטילה עוף ושקדים מקורמלים ~~
e
~~ פאד תאי : טעים כזה, שאי אפשר להפסיק לאכול אותו ~~ ~~ טאקוס עוף וסלסה של מנגו פלפלים וכוסברה/ מנה סוף הדרך! e
e
ניסיון
שני (בעצם 3) מתכונים שנשלחו ממירי, מתכונים מבית אמה. אני אוהבת שמירי מוסיפה דגשים. זה נותן ביטחון שיצליח בידיוק כמו שצריך.

קציצות עוף- טעימות לכולם, קלות הכנה ואפילו סרבני אכילה טורפים אותן (מירי)
ל15 קציצות בערך:
רבע עד חצי קילו חזה עוף טחון
שלושה בצלים גדולים (מאוד)
ביצה
כמה כפות פירורי לחם- עדיף ביתיים
פלפל שחור ומלח
שני גזרים קלופים

למי שיש מכונה לטחינת בשר- חותכים את הבצלים לטבעות או קוביות ומטגנים בשמן עד שצבעם זהוב- שחום
שמים בקערה את החזה הטחון וממשיכים לטחון את הבצל המטוגן ולאחר מכן את הגזרים כך שיש תערובת טחונה של כל המרכיבים. מוסיפים ביצה,פירורי לחם, הרבה פלפל שחור(חלק מהטעם של הקציצות) ומלח. מערבבים עד שנהיית עיסה ריחנית ורכה ומעט כתמתמה.
לי אין מטחנת בשר אז אני קונה חזה עוף טחון, את הגזר אני מגרדת על פומפיה דקה, את הבצל אני קוצצת דק ומטגנת ואז מוסיפה לעיסה- יוצא אותו הדבר.
בסיר רחב ושטוח שמים מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומתחילים לעשות קציצות עגולות כמו כדורים(בגודל של אגוזי מלך ואפשר גם יותר גדול-הן לא מתנפחות) . המים צריכים להגיע עד לחצי מגובה הקציצה כך שבסוף הבישול הרוטב יהיה מעט סמיך ולא מיימי מידי.
את הכדורים שמים בשכבה אחת בסיר ומבשלים כ40 דקות.
דגשים : כמות הבצל המטוגן במתכון הזה רבה והיא משפיעה על טעמן של הקציצות. אם משתמשים בכמות גדולה מאוד של בצל מטוגן (כמעט חצי מכמות העוף הטחון) הקציצות יוצאות עשירות מאוד ולטעמי מעט כבדות ושומניות. אם משתמשים בכמות שמהווה שליש מהעוף הטחן זה יוצא נפלא. וכשמשתמשים בפחות הקציצות יוצאות מעט יבשות אך עדיין טעימות.
מגישים עם אורז לבן וחם.חצי שעה הכנה.


עוף בסיר: הגירסה המלוחה (מירי)

לוקחים חלקי עוף ושמים בסיר רחב ושטוח כשהעור כלפי מעלה.מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכורכום. הופכים את העופות לצידם השני כך שהעור כלפי מטה ומתבלים גם את הצד השני. משאירים אותם כך. (בדרך זו העור נצלה והטעם משגע.) מוסיפים לסיר שיני שום לפי הטעם, בצל או שניים חתוכים לפרוסות עבות ומכניסים אותם בין חלקי העוף. מוסיפים לסיר(בין חלקי העוף ומעליהם) מה שרוצים-תפו"א, בטטה, גזר, פטריות והכי טעים- חתיכות גדולות של דלעת. כל הירקות שמעל העוף מתבשלים מהאדים והשאר טובעים ברוטה הטעים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים הכל על אש נמוכה- בינונית בערך שעה- שעה וחצי עד שהעוף רך כמו חמאה והרוטב סמיך. צריך לבדוק את העוף מידי פעם כדי לראות שלא התאדו בו כל המים. עדיף להוסיף את המים בתחילת הבישול ולא בסופו כדי שהנוזלים יהיו מלאים בטעם התבשיל. רבע שעה הכנה.

הגירסה המתוקה (מירי)
מתבלים את העוף במלח, פלפל שחור ופפריקה מוסיפים שיני שום בין חלקי העוף וכן בצלים. כאן אני אוהבת הרבה בצלצלים קטנטנים. הם מתקרמלים אח"כ וזה נפלא. 10 שזיפים יבשים מגולענים (בערך) ו5 משמשים יבשים (בדוקים)
2-3 כפות גדושות דבש (אופציה- מעט קינמון) מוסיפים כוס מים ושמים על אש נמוכה לשעה וחצי עד שהרוטב נראה כמו קרמל והריח משגע את כולם. מצוין עם אורז לבן.
דגשים: חשוב לסדר את העוף בשכבה אחת בלבד ולא אחד מעל השני. העוף יוצא רך ומלא טעמים וקלות ההכנה היא בונוס.פשוט לזרוק הכל לסיר ולבשל.


והנה עוד אחד שלחה איה.ו חברתי היקרה - עוף בתנור עם תפוחי אדמה וזעתר- כלום עבודה ומאוד מוצלח- לא יודעת מה המקור-

בתבנית תנור, על גבי נייר אפייה:
מכסים את פני התבנית בפרוסות של תפוח אדמה בעובי 1/2 ס"מ, (אין צורך לקלף את התפ"א, רק לשטוף היטב).
על גבי התפ"א לפזר על כל פני השטח פרוסות עבות עגולות של בצלים.
על גבי הבצל להניח בצפיפות חלקי עוף – איזה שאוהבים- שוקיים, ירכיים, כרעיים- אך להקפיד שיהיו בשכבה אחת.
את התיבול מכינים בצנצנת זכוכית בינונית בעלת מכסה אטום:
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט + 1/4 כוס שמן זית + מעט חומץ בלסמי + מעט סויה + 2 כפות גדושות חרדל דיג'ון גרגרים + הרבה הרבה זעתר יבש(הפשוט שקונים בסופר, במדף התבלינים) + חופן נדיב של עשבי תיבול טריים קצוצים דק + פלפל שחור גרוס.
שמים הכל בצנצנת,סוגרים, מנערים היטב.

בעזרת מברשת מברישים את העופות היטב ברוטב, ואת השארית מטפטפים בינהם, על הירקות שמתחת.
מוסיפים לתבנית 1/2כוס מים ומסיימים בעוד פיזור קל של זעתר מעל הכל. מכסים בנייר כסף, אופים בטורבו בתנור בחום 220 מעלות כשעה וחצי-שעתיים ובעשר דקות אחרונות מורידים את נייר הכסף ומשחימים קצת, אם יש צורך, מתחת לגריל. לשמור שלא יישרף. (לבדוק שהתפ"א רכים- ואם צריך מוסיפים במהלך האפייה עוד קצת מים ישירות לתבנית.)
העוף הזה הוא מעדן- ליד אורז, על קוסקוס, מעולה עם פירה ,פתיתים, וגם על פסטה.

למתכונים נוספים שלכם, ראו למטה



תבשיל פרגיות עם פתיתים ופטריות של שרי
2 מנות


החומרים הדרושים:
500 גרם פרגיות או חזה עוף חתוכים לקוביות
1 כף סילאן
1/2 כף חרדל
1/2 1 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס לחצאי ירח
2 סלסלת פיטריות שמפיניון או 1 חבילה פטריות פרוסות קפואות
2 שיני שם קצוצות
1/2 1 כוסות פתיתים קוסקוס
1/4 2 כוסות מים
1 כפית גדוש אבקת מרק עוף
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים סילאן, חרדל ושמן זית בקערה . מוסיפים קוביות פרגיות ומשרים לפחות חצי שעה (אפשר כל הלילה) לספיגת טעמים.
בסיר מחממים מעט שמן על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים עד לשקיפות. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפרגיות ומבשלים עד לאידוי כל הנוזלים והשחמת הפרגיות.
בינתיים מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים הפתיתים ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים מכוסים בשמן מכל הצדדים.
לסיר הפרגיות מוסיפים את המים והתבלינים, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים המטוגנים.
נוזלי הבישול צרכים להגיע כ- 1/2 ס"מ מעל הפתיתים – אם יש צורך מוסיפים מעט נוזלים.
מביאים שוב לרתיחה, מכסים הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 6-7דקות, עד שהפתיתים מבושלים לגמרי. מכבים הלהבה ומשהים 5 דקות נוספות שהסיר מכוסה.
נ.ב. אפשר להוסיף 1/3 כוס יין לבן בתום טיגון הפרגיות ולהרתיח 2 דקות לאידוי האלכוהול.


אושפלו עם פרגיות - שרי
300 גרם פרגיות (3פרוסות) חתוכות לצורת שיפודים (לבקש מהקצב)
1 קובייה קטנה של שומן כבש קצוץ
2-3 גזרים מגורדים או חצי חבילה גזר מגורד מוכן
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 חופן חומוס מבושל (אפשר מקופסת שימורים)
1/2 חופן צימוקים כהים
1 כוס אורז
תבלינים: 1כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית אבקת מרק עוף, 1/8 כפית פלפל שחור, 1/3 כפית כורכום(אופציה).
אופן ההכנה:לתבל הפרגיות בפלפל שחור ובמעט מלח, לחמם שמן בסיר ולטגן הפרגיות צד אחד, להפוך לצד השני ולהוסיף שומן כבש, כשהפרגיות הושחמו משני הצדדים להוציאם החוצה.
לאותו הסיר להוסיף בצל ולטגנו למצב של שקיפות, להוסיף הגזר להמשיך לטגן, להוסיף השום ולהמשיך לטגן.
להוסיף האורז ו-כפית שטוחה מלח ולתת כמה ערבובים עם התערובת.
להוסיף את הפרגיות, החומוס,מים לפי 3/4 1 לכוס אורז בסמטי במקרה של פרסי 2 כוסות מים לכוס אורז, 1/8 כפית פלפל שחור, אבקת מרק, וכורכום (אופציה).
לכסות הסיר במגבת ומעליה מכסה, להרתיח, להנמיך האש לנמוך ביותר של האש הבינונית ולבשל 3/4 בישול, (10דקות בערך) להוסיף צמוקים , לערבב את התבשיל לבשל עוד 8 דקות, לסגור האש ולא לפתוח הסיר 20 דקות.



עוף ברוטב מטבוחה - שרי
3-4 מנות

החומרים הדרושים:
3-4 כרעיים או קציצות עוף
3-4 כפות שמן
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
2 שיני שום גדולות ופרוסות
2 פלפלים ירוקים גדולים קצוצים גס
2 פלפלים אדומים גדולים קצוצים גס
3 עגבניות בינוניות קצוצות גס
תבלינים:
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית אבקת שום גבישי
מלח
1/2 1 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר מחממים שמן ומטגנים קלות את הבצל מוספים השום ומזהיבים קלות, מוסיפים הפלפלים ומטגנים מכל הצדדים.
מוסיפים העגבניות וממשיכים לטגן הכל יחד תוך בחישה, עד שמתקבלת סמיכות של ריבה.
מוסיפים את התבלינים ונותנים כמה ערבובים, מוסיפים המים ומרתיחים, משקיעים את העוף, מרתיחים שוב ומבשלים מספר דקות באש בינונית.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עד שהעוף רך.
יש לערבב מידי פעם את קרקעית הרוטב.
יש לבדוק שלא חסרים נוזלים










עוף על מצע של אורז - שרי



החומרים הדרושים:

4 חלקי עוף

1/2 1 כוסות אורז בסמטי

3 כוסות מים

2 גזרים גדולים מגורדים

1 בצל גדול קצוץ

1 שקית כוסברה קצוצה

1 שן שום קצוצה



תבלינים:

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף גריל עוף

1/2 כפית אבקת מרק עוף

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה חריפה
מלח
שמן זית
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מהתבלינים להכין תערובת הדומה במרקם שלה למשחה.
ולמרוח את העוף (יש להשאיר בצד חומר).
לקצוץ הבצל ולהזהיבו, להוסיף שן שום להזהיבה, להוסיף הגזר ולטגנו עד לקבלת צבע זהוב לסגור האש.
להוסיף את הכוסברה.
בתבנית להניח את האורז, מעליו הגזר,והבצל המטוגנים והכוסברה הקצוצה.
לקחת כפית מתערובת התבלינים שהנחנו בצד,לערבב עם 3 כוסות מים ולהוסיף 1/4 כפית כורכום וכפית מלח.
לשפוך על האורז שבתבנית ולערבב היטב.
להניח מעל העוף, לסגור בנייר כסף.
לאפות 40 דקות בחום של 180 מעלות עם נייר כסף.
להוריד הנייר ולהנמיך ל- 160-170 מעלות לאפות שהעור למעלה.
להפוך צד ולאפות עד שמשחים.
בכל פעם שמחליפים צד לערבב את האורז.
להפוך שוב שהעור יהיה למעלה בפעם האחרונה ולמרוח שוב מעט מהתבלינים שהשארנו בצד.
שהעור הופך להיות קריספי התבשיל מוכן.


נשלח ממרב - עוף שחום הנה מתכון לעוף הבית שלנו, כל מי שטועם אח"כ מבקש את המתכון
,
יוצא עוף עם רוטב שחום שמאד מתאים לאכול עם אורז לבן.
הכמויות הן בערך...
6 כרעיים בלי עור
לסחוט עליהן לימון אחד, לבזוק פפריקה (גם פפריקה מתוקה גרוסה- מוסיפה למראה הסופי)ופלפל שחור גרוס כך שיעשו צבע על העוף מכל הכיוונים.
לחתוך 2 בצלים גדולים לרצועות דקות ולטגן בסיר שטוח- הסיר צריך להכיל את העוף בשכבה אחת (למרות שאפשר 2 שכבות)
וגם הבצל צריך שיספיק עוד טרם טיגונו ליצור שכבה על כל הסיר.
אחרי שהבצל מזהיב+, להוסיף את העוף ולטגן אותו משני הצדדים לצבע יפה, ע"ג הבצל.להוסיף 3 שיני שום חתוכות,
להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ40 דק' מכוסה.
להוסיף פטרוזיליה ושמיר קצוצים וקצת להכניס בין חתיכות העוף, להמשיך לבשל עוד 10 דק' מכוסה.
1. שהעוף יתבשל על צידו התחתון ע"מ שלא ידבק לסיר.
2. האש הנמוכה פוטרת מהוספת מים- ממש אין להוסיף מים!
3. לא להתפתות ולהוסיף מלח, העוף נותן משלו.
4. מתכון פשוט וככה טעים ויפה, אם רוצים לאכול בערב שבת, אז לסדר את העוף המבושל יפה בתבנית ההגשה ולא לשים עליו את הרוטב,אלא לשמור בתחתית התבנית בערמה מרוכזת וממש לפני ההגשה לשולחן לסדר את הרוטב על חלקי העוף.
ככה ישאר לרוטב מראה מבריק וטעים.(אם מחממים עם הרוטב על, המראה הרבה פחות מושך...)
מרב

5 תגובות:

גדולה אמר/ה...

הטעם, האסטתיקה והסדר נפלאים בעיני!
יישר כוחך!

avizaz אמר/ה...

אני ממליץ לך לנסות בניית אתרים מאשר הבלוג הנ"ל, כמה שהוא יפה, אני אוכל לעזור לך להפוך את האתר הזה לאחד האתרים המובילים בישראל בתחום האוכל.
המתכונים שלך נהדרים ומצויינים, אשמח לראותך רק מוסיפה עוד ועוד!

אנונימי אמר/ה...

שאלה בנוגע קציצות העוף של מירי
האם הקציצות מתבשלות רק במים עם מלח ןפלפל? האם לא אנמי? מסמיך?

ליטל אמר/ה...

איזה בלוג מעולה!
אני רוצה להזמין אותך ואת הגולשים לבלוג חדש המסקר מסעדות ומכוני יופי ברחבי תל אביב. כל מי שאוהב אשמח שתעבירו הלאה, ואפשר גם לעשות לייק כדי לקבל עדכון כשפוסט חדש מתפרסם. שיהיה יום מקסים! http://1lifeinthecity.com/

אנונימי אמר/ה...


למה התגובות והשאלות נשארות ללא מענה?