~~ חזה עוף ברוטב בוטנים וכוסברה ~~

Escalope de poulet sauce coriandre - kkwette


חזה עוף ברוטב בוטנים, מוגש עם איטריות אורז
לכל אוהבי הבוטנים...ולכל אוהבי העוף העסיסי הנה מנה מאוד אהובה בבית
שלנו -
הג'נג'ר הטרי, השום, הכוסברה והרוטב בוטנים נותנים נופך אסיאתי
מיוחד לעוף. כידי להיצמד לזמני הבישול על מנת לקבל עוף רך ונימוח


מצרכים
חזה עוף חתוך לפיסות
חצי כוס קמח
כפית זינג'ביל
כפית פפריקה אדומה
מלח - פלפל
~~
הרוטב
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
כפית שטוחה ג'ינג'ר מגורד
רבע צרור כוסברה קצוץ דק
רבע כפית כורכום
שתי כפות גדושות חמאה בוטנים - לא מתוקה
כף רוטב סויה
שתי כוסות מים
שתיים- שלוש טיפות שמן שומשום
מלח - פלפל



הכנה
מטגנים את בצל, מצרפים את השום, הג'ינג'ר ולבסוף ואת הכוסברה
מוסיפים את הכורכום, החמאה בוטנים ואת הסויה ובוחשים טוב
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
בשלב זה סביר להניח שחמאת הבוטנים תתפרק - אבל אל דאגה, היא תתגבש שוב
מבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות תוך עירבוב מדי פעם
מוסיפים את השמן שומשום ומתבלים במלח פלפל לפי הצורך
שומרים על ביעבוע עדין
~~
בקערה מערבבים את הקמח, הזינזביל הפפריקה והמלח פלפל
מקמחים היטב את פיסות החזה
מטגנים אותן במחבט עמוקה במעט שמן דקה בכל צד
שופכים את הרוטב החם, ומבשלים עוד 5 דקות
מגישים חם, עם מעט כוסברה קצוצה לקישוט
.
Escalope de poulet sauce coriandre - kkwette
ingredient
6 escalopes de poulet coupees en troncons
1/2 verre de farine
1 cac de gingembre sec (zinzabil)
1 cac de paprika
sel et poivre
~
la sauce
1 petit oignon couper finement en des
1 ail (une dent) couper finement
1 cas de gingembre frais gratee
1/4 de botte de coriandre frais hache fin
1//2 cac de curcumin
2 cas de beurre de kkwette
1 cas de sauce soja
2 verre d'eau
2 goutte d'huile de sesame
sel et poivre
.
preparation
la sauce: faire frire l'oignon, rajouter l'ail, le gingembre
puis le coriandre le curcumin, le beurre de kkwette et le soja et melanger
mettre l'eau et porter a ebulition
(ca se decompose - mais apres sa se recompose)
faire cuire a petit feu 10 minutes
rajouter l'huile de sesame
~
melanger dans un bol la farine le gingembre sec et le paprika
trempe les escalope des deux cote et faire frire de 2 cote
sur une poile plutots profonde. 1 minute par cote. pas plus.
rajouter la sauce et faire cuire encore 2 minutes.
decorer avec du coriandre ciseler


5 תגובות:

ריקי משעת סיפור אמר/ה...

מרילין תענוג אמיתי לצפות במעשה ידייך! הבלוג שלך מקסים ותאורי ההכנס והדיוק במתכונים נהדר!

אנונימי אמר/ה...

tu krois que tu peux me la traduire çelle la maryline?? elle me donne envie miam

rinouçhe

אנונימי אמר/ה...

מרילין תודה לך
הכנתי אמש את המתכון המדהים הזה לאירוע משפחתי קטן והיה מוצלח ,טעים , חגיגי
כולם ליקקו אצבעות,תודה ענקית
בתיה

piroulie אמר/ה...

Est ce que tu me conseilles cette recette ou l'autre au cacahuète ?

מרילין איילון אמר/ה...

celle la les yeux fermer
miam miam