~~ עוף בערמונים מקורמלים ~~

Poulet aux marrons et petites carottes
יש מרכיבים שמשתייכים בתודעתי לעונה מסויימת, גם אם אפשר  להשיג אותם מסביב לשנה. כזה הוא הערמון.י
ערמון זה זיכרון של תנורים לוהטים וריח של קליה וגם זיכרון של טיול משפחתי ביערות.. עם שקים
גדולים וריח של עלים רטובים מן האדמה הרוויה. אני  כותבת עכשיו...וכמעט ויכולה להריח בדימיוני
~
הגשתי את העוף הזה לפני מספר שבועות, כשלרגל שבת גשומה, וכולנו נהנינו ממנו מאוד מאוד. העוף
והערמונים מקבלים צבע עמוק, טעם משגע, מעט מתוק  ומעטפת מקורמלת.. ממש ממש טעים. אני אישית העלמתי  את כל הערמונים..אחד אחד. ובלי חרטות.י
~
במתכון המקורי אין גזר גמדי..אבל אני מצאתי שהוא השתלב נהדר בסיר. הוא תרם לצבע כתום יפה, וגם הוא, כמו חבריו קיבל מעטפת מזוגגת  יפהפיה. כדאי
מצרכים
מעט שמן
שש כרעיים מחולקים
בצל קצוץ
שתי שיני שום פרוסות
שני ס"מ ג'ינג'ר קצוץ - אני שמתי יותר
רבע כוס רוטב סויה
חצי כוס יין אדום יבש
שתי כפות סוכר
מלח - פלפל
חצי קילו ערמונים מקולפים - ממליצה לקנות
מקולף באריזת וואקום

חצי שקית גזר גמדי

הכנה
מחממים את השמן ומטגנים את העופות מכל הכיוונים עד שהם מזהיבים. כדי להשתמש בסיר
עם ציפוי מיוחד (יציקת אלומיניום) ואז אין צורך כמעט בשמן

מעבירים את העופות לצלחת.
באותו סיר מוסיפים את הבצל, השום והזנגוויל מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את רוטב הסויה והיין מתבלים בסוכר, מלח ופלפל
מביאים לרתיחה,  מכסים, ומבשלים על אש קטנה חצי שעה מוסיפים את הערמונים, ואת הגזר
מערבבים ומבשלים כ-20 דקות ויותר עד שהעוף מצופה בשיכבה דקה של קראמל מקשטים עם מעט בצל ירוק מעל ומגישים


מתכון מקורי של אהרוני

3 תגובות:

מירב CooknBake אמר/ה...

יכול להיות שפיספתי אתמול את הקישור לרשימת תגובה??. אם כן מצטערת על שהצקתי לך שאין איפה להשאיר תגובה :-)

העוף נראה נפלא! זה מהערמונים שישבת לקלף?? :-)

שתהיה לכם שבת שלום
וחיבוק ממני

אנונימי אמר/ה...

איזה צבע מהממם!!!השילוב מעולה יודעת מנסיון!!
אהבתי מאוד יקירתי
נשיקות
שונט

שף אלון אמר/ה...

וואי זה נראה ממש ממש טוב, בשר משובח בתיבול פשוט חלומי ננסה ונגיד תודה רבה הבלוג נראה מקסים כל הכבוד באמת
(: