~~~~~~ פולנטה עם פלפלים וגבינת מנצ'גו ~~

השבוע, בעקבות סיור שאורגן על ידי מועצת החלב
נחשפתי לראשונה לגבינת מנצ'גו, גבינת כבשים מעולה
שמייצרת מחלבת משק דותן
~
זה לא סוד גדול שאני וגבינות צאן חברים טובים..אבל
בעקבות הסיור, נחשפתי דוקא למיני גבינות כבשים מן המשובחות
הקיימות בארץ שיצא לי לטעום לאחרונה - פשוט תענוג.
אולי בהמשך
גם אספר לכם על ההכנסת האורחים
הלבבית והמיוחדת של ארז קומרובסקי שכיבד
ודאג כל הזמן וגם  העביר סדנה מרתקת
~
אז חזרתי מהסיור עם המנצ'גו שלי וחשק גדול לשלב אותה בתפריט
לכבוד נר 7 של חנוכה ויומולדת של אמא...כ- 20 מוזמנים.י
הגבינה כאמור גבינת כבשים ממקור ספרדי, חצי קשה
במרקם חלק ומעט חריפה. אחרי שטעמתי אותה והתלהבתי
מאוד התלבטתי אם להשתמש בה בצורתה כמות שהיא או
בצורתה המומסת..ולבסוף נפל הפור על מתכון
המשלב את שניהם גם יחד
~
העיקרון פשוט, והתוצאה מענגת. מכינים פולנטה
וכשהיא מבושלת ומוכנה, משלבים לתוכה
נתח יפה של הגבינה ומערבבים. הגבינה נמסה, מבשמת
ומעשירה את הפולנטה.י
יצירת הקעריות מאוד פשוטה מכיוון שהפולנטה
גמישה ומתמסרת כשהיא חמה. ככול שהיא מתקררת
היא מתייצבת יותר, ולבסוף צורתה נשמרת יפה: היא
יוצאת בקלות מן התבנית  והיא מוכנה להכיל כל דבר
שרק נרצה

מצרכים לכ- 16 קעריות - בתבניות שקעים
ארבע כוסות מים
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
כוס קמח תירס (כמו סולת זהובה)
י
מאה
מאה חמישים גרם גבינת מנצ'גו מגורדת
אופציה: חצי כפית פסטו או ממרח עגבניות מיובשות

הכנהמביאים לרתיחה את המים עם המלח והפלפל
מוסיפים את הקמח תירס ובוחשים בלי הפסקה
כ- 10 דקות עד שכול הנוזלים נספחים והגרגירים
תפוחים ורכים
מוסיפים את הגבינה ואת הפסטו או ממרח עגבניות
מערבבים היטב לפיזור מלא
שמים כף גדושה מן הפולנטה בכל שקע
מעצבים לקעריות בעזרת תחתית של כוס
כשמתקרר לגמרי מחלצים וממלאים

מילוי: מצרכים
שתי גמבות אדומות קלויות וחתוכות לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות קטנות
מעט שמן זית
כ- 3 ראשי שום אפוים בשמן זית  - הסבר בהמשך
חצי כוס עלי אורגנו טריים
חצי כוס שקדים פרוסים קלוים
מלח - פלפל
לקישוט: מאה חמישים גרם גבינת מנצ'גו מגורדת


הכנה
במחבט מטגנים את כל הפלפלים עם מעט שמן זית עד שרכים
בקערה מערבבים את הפלפלים ואת כל שאר המצרכים פרט לגבינה
ומקררים מעט
ממלאים את הקעריות, מפזרים מן הגבינה בנדיבות ומגישים



שום אפוי בשמן זית: מעדן בקלי קלות
לוקחים ראשי שום ומסדרים אותם בפיסות נייר כסף
חותכים להם את הראש, מזליפים שמן זית
בנדיבות, מפזרים מעט מלח גס וסוגרים את הנייר כסף
אופים כשעתיים על 120. שיני השום נחלצים בשלימות ובקלות
מן הקליפה שלהם. נשמר מצויין במקרר
עם שמן זית. נהדר כממרח על לחם כפרי ומעשיר כל מרק
המתכון בהשראת קשה "מתכונים שניראים טעימים" ורק
אצלי מספר שינויים קטנים, בהכנה של הקעריות והמילוי

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרילין יקרה, שאפו על הסיור. מאמינה שהייתה חוויה מקסימה . וכמו תמיד שאפו על המנות שלך.

יום נפלא,
איליס

אופה קטנה אמר/ה...

שלום,
יש לך בלוג יפהפה
תהיתי בנוגע לראשי שום-כמה בערך להכניס בו זמנית לתנור בזמן ובחום הזה?
כמו כן באיזו צורה אפשר להעשיר איתם מרקים? אשמח לרעיונות! :)

מתכונים שנראים טעימים אמר/ה...

נראה יפה מאד :)

אנונימי אמר/ה...

אוהבים מאוד מאוד מנצ'גו..והשילוב עם עם הפולנטה נישמע וניראה טוב!..ניראה שנהנת מאוד ספרי עוד מה בדיוק עשית שם?נשיקות מלאן
יקרה
שונט

מרילין איילון אמר/ה...

תודה אופה,
אפשר להכניס כמה שאת רוצה..תמלאי תבנית..אם כבר אז כבר
את המרקים? למשל כף ממרח שום כמה דקות לפני סיום הבישול.

גם למרוח על העוף לפני שהוא נכנס לתנור יאמי!

קושקוש אמר/ה...

יש דרך להכין את הפולנטה פרווה - אשמח לשמוע רעיון