~~ עוף בקרמל תפוזים ~~


עוף שהתחפש לברווז
.כששאלתי את בעלי מה הוא רוצה שאכין לו ליומולדת הוא ענה מיד: ברווז, אני רוצה ברווז! אני לא יודעת מה
איתכם, אבל אני מזמן לא פגשתי ברווזים בסופר
~
אז לכבוד חודש הדר, ובאווירה פורימית חיפשתי את העוף לברווז...נזכרתי במנה מעולה שהייתי אוכלת במסעדת
לוטוס בנאות אפקה, ברווז בתפוזים, ולהלן השיחזור



מצרכים
ארבע כרעיים מחלוקים ונקיים
שתי כוסות תפוזים סחוטים יחד עם בשר התפוז
שתי כפות רוטב סויה
ארבע כפות רוטב צ'ילי מתוק
ארבע כפות סוכר
חצי כוס יין לבן יבש
כפית שום כתוש
כפית ג'ינג'ר מגורד
מלח - פלפל
.הכנה
שמים בסיר את כל המצרכים ומבשלים על אש בינונית, עם כיסוי חלקי
בהתחלה העוף מפריש הרבה מהנוזלים שלו ונירא שהוא
שוחה בהמון רוטב, אבל לאט לאט, תוך עירבוב
הנוזלים מתאדים, העוף מתבשל, ומה שנותר
זה עוף מצופה בשיכבה של קראמל בטעם תפוז

התהליך לוקח כ- שעה

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

קבלתי המלצות חמות לוהטות על המתכון.

האם כשמכינים את המתכון עם יותר עוף (6 כרעיים) צריך להכפיל את הרוטב, או להשאיר את הכמויות הרגילות?

האם יש אפשרות להכין את המתכון באפיה?

תודה רבה,
אני

אנונימי אמר/ה...

האם הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול?

תודה! :)

Krispina אמר/ה...

זה נראה מעולה.......מגרה מאוד!!
לא חשבתי לרגע שזה התבשל בסיר, לגמרי נראה צלוי בתנור!!

יאמי!

אודליה אמר/ה...

במילה אחת - פשוט מעולה!!!!
הפך לאחד הלהיטים לליל שבת