שו ציידים? ש
..ץ
לפני כמה שנים, אילטרתי מנה זו לַמשפחה מצרפת והם אמרו שהרוטב ציידים
שלי היה ממש מעולה - שו ציידים? שאלתי
שלי היה ממש מעולה - שו ציידים? שאלתי
והם ענו ששילוב של גזר, פיטריות ויין נקרא ציידים
.
אז אם חשקה נפשכם בעוף עם ניחוח סתווי תוכלו להכין אותו בסגנון הציידים
אפשר ביין לבן יבש לתוצאה עדינה, או ביין אדום יבש לטעם עז יותר וצבעוני
.
.
מצרכים
ארבע כרעיים נקיים ומחולקים
בצל גדול קצוץ
שני גזרים חתוכים לחצאי ירך
קופסת פיטריות משומרות מסוננות - אפשר גם טריות כמובןארבע עלי דפנה
ארבע גרגירי פלפל אנגלי מעוכים מעט
כפית מרק עוף או מרק בטעם פיטריות
כף פפריקה אדומה
חצי כוס יין לבן או אדום יבש
רבע כוס מים (שנשארו מקופסת השימורים) של הפיטריות
.
רבע כוס מים (שנשארו מקופסת השימורים) של הפיטריות
.
הכנה
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ואת הפיטריות ומטגנים עד
שמריחים את ריח הפיטריות משתחרר
שמריחים את ריח הפיטריות משתחרר
מוסיפים את העוף, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, המרק עוף ואת הפפריקה האדומה
ומערבבים היטב עד שכל העוף נצבע בצבע יפה
ומערבבים היטב עד שכל העוף נצבע בצבע יפה
מוסיפים את היין ואת נוזלי השימורים, מביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה