~~~ חזה עוף בקארי וקוקוס ~~~

חזה עוף בקארי וקוקוס מוגש עם בצל ירוק
~~

~~
מנה בניחוח הודי מובהק, קלה להכנה
להגיש על יד אורז לבן - שיסחוב את הרוטב הטעים
המתכן לכמות קטנה יחסית - הכפילו לפי הצורך


מצרכים
חזה עוף שלם פרוס לפרוסות - בערך 4 פרוסות
חצי כוס קמח מעורבב עם חצי כפית קארי וכפית פפריקה מתוקה
~
חצי בצל קצוץ דק
שום קצוץ
כפית ג'ינג'ר קצוץ

כפית קארי
כף קוקוס
חצי כפית גראם מסלה או זרעי כוסברה טחונים
שתי כוסות ציר עוף
כפית רסק עגבניות
מלח פלפל


הכנת הרוטב
בסיר קטן מטגנים את הבצל לזהוב
מצרפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה
מוסיפים את הקארי, הקוקוס, הגראם מסלה, הציר והרסק
ומבשלים על ביעבוע עדין כ- 20 דקות
.

הכנת המנה
ממליחים ומקמחים את פרוסות החזה
מטגנים אותן במחבת עמוקה דקה אחת מכל צד
מוסיפים את הרוטב ומבשלים על אש בינונית גבוהה כ- 3 דקות

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה!
הגראם מסאלה זה תערובת מוכנה שאת קונה?
תודה

מרילין אמר/ה...

שלום, זה לא רק ניראה (-:

התערובת גראם מסלה ניתנת לקניה, אני משתמשת באחת שהכנתי . יש כאן הוראות הכנה:

http://www.matkonim.net/forum/viewmsg.asp?msg=62663

כפי שרשמתי שם..זו תערובת מני רבים והרכבים בלי סוף..

אנונימי אמר/ה...

תודה,
הבעיה שאני קניתי תערובת ונתקלתי במתכונים ששמים 2-3 כפות והטעם היה נוראי שהזבלתי אחר כך
איך יכול להיות שהם כותבים כמויות כאלה?
לא צריך לקלות את התבלינים במתכון שלך נכון?
תודה

מרילין אמר/ה...

אני לא הייתי שמה בשום מתכון 3 כפות גראם מסלה..זה תבלין דומיננתי.
למעשה לא הייתי שמה שום תבלין בכמות זו.

לא..לא קולאים את התבלין המוכן.