~~ כבדים בליצ'י ~~

Foix de volaille sauce lichi


את הכבדים אנחנו הכי אוהבים לאכול בגירסה מתקתקה
וכך הם נאכלים כמו ממתקים נימוחים ממש
הפעם הכבדים קיבלו גירסה "סינית" שכולם אהבו
השילוב בין הרכות של הכבדים לקפיציות של הליצ'י
והאורז הלבן שספח לעצמו את כל הרוטב הטעים
ביקשו שאני ארשום מייד את המתכון כדי שאכין שוב
בידיוק אותו דבר. אז הנה, אני רושמת
~
הערה: אפשר לוותר על שלב הסמכת הרוטב אם רוצים

מצרכים
חצי קילו כבדים נקיים וצלויים
~
בצל גדול פרוס
קופסת שימורי ליצ'י עם המיץ שלהם
שש כפות חומץ
שתי כפות רוטב סויה
שתי כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף
ארבע כפות יין לבן יבש
כפית זיזביל יבש טחון או כף ג'ינג'ר מגורד
מלח - פלפל
~
רבע כוס מים + כף קורנפלור
שתי טיפות שמן שומשום

הכנה

בקערה מערבבים את הליצ'י, החומץ
הסויה, הצ'ילי היין והזינזביל
~
במחבט עמוקה מטגנים את הבצלים עד לצבע קרמל בהיר
מזיזים את הבצלים הצידה
מצרפים את הכבדים למחבט, מטגנים צד אחד 4 דקות
וצד השני עוד 4 דקות
מצרפים למחבט את כל מצרכי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה
מבשלים רק עד שהכבדים מוכנים - מספר דקות בלבד
מצרפים למחבט את המים עם הקורנפלור מערבבים
עד שהרוטב הסמיך
מכבים מוסיפים את השמן שומשום ומגישים


/
foix de volaille sauce lichi
ingredients
500 g de foix de volaille propre grille casherise
~
1 gros oignons coupe en tranche
1 boite de lichi en conserve avec le jus
6 cas de vinaigre
2 cas de sauce soja
2 cas de sauce chili (piquant possible)
4 cas de vin blanc sec
1 cac de gigembre en poudre ou 1 cas de gigembre frait
sel et poivre
~
1/4 de verre d'eau + 1 cas de poudre farine de mais
~
2 gouttes d'huile de sesame
.
preparation
melanger les lichi avec leur jus, le
vinaigre, le soja, le vin et le gingembre
~
dans une poele haute fair revenir les oignons - belle couleur
les bouger de cote, rajouter les foix
faire frire 4 minute par cote
ne pas torturer de droite a gauche
rajouter le melange lichi et melanger doucement une fois le foix
porter a ebulition et faire cuir UNIQUEMENT jusque ce que
les foix soit prets. ne pas les assecher.
facultatif: pour epaissir la sauce verser le melange eau farine et melanger
mettre l'huile de sesame, et servir

5 תגובות:

bigjack אמר/ה...

שילוב נהדר ומנצח

iris אמר/ה...

זה נקרא נהדר!!!! אני כ"כ אוהבת כבדים וחולה על ליצ'י-חייבת חייבת לנסות את זה

אולגה אמר/ה...

!אהבתי את השילוב
מישהו יודע אם אפשר להשיג איפשהו ליצ'י טרי?

fairy_mi אמר/ה...

אוהבת את הראש היצירתי שלך, כבר אמרתי? :)
נראה מעולה!
מתה על כבד
ושילוב הטמעים הזה נשמע נפלא!
ללקק את האצבעות...

חיים אמר/ה...

תודה רבה , המתכונים מצויינים.