~~ חזה עוף בתפוחי אדמה ושעועית ירוקה ~~


blanc de poulet + haricot verres + pdt


ארוחה בסיר אחד - גם ירק, גם בשר, גם פחמימה
והכל יוצא מתובל היטב, רך ועסיסי
חשוב להשתמש בסיר (או מחבת בעל שוליים גבוהים) בעל ציפוי
איכותי שלו נדבק, כדי שתפוחי אדמה יוכלו להתבשל להם לאט
לאט, בניחותה, מבלי להידבק, ומבלי להישרף ובלי שיהי צורך לערבב
אותם, וכך האדים נשארים בתוך הסיר, ותפוחי האדמה יוצאים
עם טעם עשיר ועמוק. זו מנה שעולה על שולחננו לעיתים קרובות
כך, באמצע השבוע..טעים וחמים
~
אפשר לעצור לפני שלב הוספת העוף, ויש לנו תוספת נהדרת
של שעועית ותפוחי אדמה שמתאימה לכל מנת בשר אחרת

מצרכים
בצל גדול קצוץ
שש  תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
שש שיני שום קצוצים או פרוסים
שקית שעועית ירוקה קפואה מופשרה
שש פרוסות חזה עוף חתוכים לקוביות
כפית שטוחה כורכום או קארי
כפית שטוחה כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית קינמון
מלח - פלפל

 הכנה
מטגנים את הבצל עד להזהבה
מצרפים את קוביות התפוחי אדמה
מתבלים במלח, פלפל, כורכום כמון פפריקה מלח ופלפל ומערבבים
מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כך עד שהם רכים
מוסיפים את השום, את השעועים מערבבים מכסים 
ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 40 דקות
מוציאים לקערה גדולה, ובאותו מחבת שמים את החזות
מתבלים בקינמון מלח ופלפל, מקפיצים מערבבים עד שהחזות
מוכנים כ- 6-8 דקות, לא יותר
מחזירים למחבת  את השעועית עם התפוחי אדמה
מערבבים שומרים סגור עד להגשה

blanc de poulet + haricot + pdt
utiliser une casserol qui n'adhere pas

faire revenir 1 gros oignon coupe
rajouter 6 pdts en petits cubes
epicer avec 1 cac (cumin, courcoum ou curry, paprika)
melanger et etouffer jusque bien cuit. ne pas melanger
rajouter 400 g de haricot vert + 6 ails ecrases
melanger et fermer 40 minutes.reserver
dans la meme casserol faire revenir 6 tranches de blanc de poulet coupe en cube
et epicer avec sel, poivre et 1 cac ras de canelle
faire revenir 6-8- minutes, pas plus
remettre les haricots pdt dans la casserol, melanger et servir


9 תגובות:

שירי אמר/ה...

הי מרילין, האתר מקסים ושימושי מאוד!
שאלה לגבי המתכון: האם כל הבישול של התפוחי אדמה והשעועית נעשה בלי תוספת מים בכלל?

מרילין איילון אמר/ה...

נכון אין פה מים בכלל, זה מה שעושה את זה כל כך טעים.

אנונימי אמר/ה...

את החזה עוף משרים במרינדה לפני הבישולח או ישר שמים במחבת?

gil אמר/ה...

היי מרילין,

גיליתי את האתר שלך לפני כמה ימים וזה המתכון הראשון שאני מכין ממנו (אבל בטוח שלא האחרון, סימנתי לי כבר כמה וכמה מתכונים נוספים).
יצא פשוט מעולה, הרעיון של לבשל את תפוחי האדמה ללא מים מעולם לא נוסה אצלנו והוא גאוני, נותן להם באמת טעם עמוק ופשוט טעים מאוד.
המון תודה!

אנונימי אמר/ה...

הי מרלין,
ראשית-האתר שלך מדהים!!!ישר כוח
שנית-המתכון הזה פשוט מצויין, בריא, טעים,והאוכל חוסל כולו :) תודה!
אורית.

מרילין איילון אמר/ה...

את העוף לא משרים בכלום, שמים אותו כך, במחבט.


תודה גילי, תודה אורית
שימחתם אותי

סיגל אמר/ה...

תודה על המתכון, עשיתי זאת בשבת שאירחתי את הוריי. אמא שלי רוצה את המתכון וגם דודתי. אין ספק הצלחה!! תודה רבה!!!1

אנונימי אמר/ה...

מכינה עכשיו

אנונימי אמר/ה...

מושלם!!!!!!!!!!!!