blanc de poulet + haricot verres + pdt
ארוחה בסיר אחד - גם ירק, גם בשר, גם פחמימה
והכל יוצא מתובל היטב, רך ועסיסי
חשוב להשתמש בסיר (או מחבת בעל שוליים גבוהים) בעל ציפוי
איכותי שלו נדבק, כדי שתפוחי אדמה יוכלו להתבשל להם לאט
לאט, בניחותה, מבלי להידבק, ומבלי להישרף ובלי שיהי צורך לערבב
אותם, וכך האדים נשארים בתוך הסיר, ותפוחי האדמה יוצאים
עם טעם עשיר ועמוק. זו מנה שעולה על שולחננו לעיתים קרובות
כך, באמצע השבוע..טעים וחמים
איכותי שלו נדבק, כדי שתפוחי אדמה יוכלו להתבשל להם לאט
לאט, בניחותה, מבלי להידבק, ומבלי להישרף ובלי שיהי צורך לערבב
אותם, וכך האדים נשארים בתוך הסיר, ותפוחי האדמה יוצאים
עם טעם עשיר ועמוק. זו מנה שעולה על שולחננו לעיתים קרובות
כך, באמצע השבוע..טעים וחמים
~
אפשר לעצור לפני שלב הוספת העוף, ויש לנו תוספת נהדרת
של שעועית ותפוחי אדמה שמתאימה לכל מנת בשר אחרת
של שעועית ותפוחי אדמה שמתאימה לכל מנת בשר אחרת
מצרכים
בצל גדול קצוץ
שש תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
שש שיני שום קצוצים או פרוסים
שקית שעועית ירוקה קפואה מופשרה
שש פרוסות חזה עוף חתוכים לקוביות
כפית שטוחה כורכום או קארי
כפית שטוחה כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית קינמון
מלח - פלפל
הכנה
מטגנים את הבצל עד להזהבה
מצרפים את קוביות התפוחי אדמה
מתבלים במלח, פלפל, כורכום כמון פפריקה מלח ופלפל ומערבבים
מתבלים במלח, פלפל, כורכום כמון פפריקה מלח ופלפל ומערבבים
מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כך עד שהם רכים
מוסיפים את השום, את השעועים מערבבים מכסים
ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 40 דקות
ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 40 דקות
מוציאים לקערה גדולה, ובאותו מחבת שמים את החזות
מתבלים בקינמון מלח ופלפל, מקפיצים מערבבים עד שהחזות
מוכנים כ- 6-8 דקות, לא יותר
מחזירים למחבת את השעועית עם התפוחי אדמה
מערבבים שומרים סגור עד להגשה
blanc de poulet + haricot + pdt
utiliser une casserol qui n'adhere pas
faire revenir 1 gros oignon coupe
rajouter 6 pdts en petits cubes
epicer avec 1 cac (cumin, courcoum ou curry, paprika)
melanger et etouffer jusque bien cuit. ne pas melangerrajouter 400 g de haricot vert + 6 ails ecrases
melanger et fermer 40 minutes.reserverdans la meme casserol faire revenir 6 tranches de blanc de poulet coupe en cube
et epicer avec sel, poivre et 1 cac ras de canelle
faire revenir 6-8- minutes, pas plus
remettre les haricots pdt dans la casserol, melanger et servir
9 תגובות:
הי מרילין, האתר מקסים ושימושי מאוד!
שאלה לגבי המתכון: האם כל הבישול של התפוחי אדמה והשעועית נעשה בלי תוספת מים בכלל?
נכון אין פה מים בכלל, זה מה שעושה את זה כל כך טעים.
את החזה עוף משרים במרינדה לפני הבישולח או ישר שמים במחבת?
היי מרילין,
גיליתי את האתר שלך לפני כמה ימים וזה המתכון הראשון שאני מכין ממנו (אבל בטוח שלא האחרון, סימנתי לי כבר כמה וכמה מתכונים נוספים).
יצא פשוט מעולה, הרעיון של לבשל את תפוחי האדמה ללא מים מעולם לא נוסה אצלנו והוא גאוני, נותן להם באמת טעם עמוק ופשוט טעים מאוד.
המון תודה!
הי מרלין,
ראשית-האתר שלך מדהים!!!ישר כוח
שנית-המתכון הזה פשוט מצויין, בריא, טעים,והאוכל חוסל כולו :) תודה!
אורית.
את העוף לא משרים בכלום, שמים אותו כך, במחבט.
תודה גילי, תודה אורית
שימחתם אותי
תודה על המתכון, עשיתי זאת בשבת שאירחתי את הוריי. אמא שלי רוצה את המתכון וגם דודתי. אין ספק הצלחה!! תודה רבה!!!1
מכינה עכשיו
מושלם!!!!!!!!!!!!
הוסף רשומת תגובה