~~ צלי עוף בשומר ויין לבן על קרקר ~~



היין, השומר, הלימונים והשום..כולם יחד משתתפים לחגיגה של טעמים
בהחלט מנה שאשחזר לכבוד שבת וחגים
כאן לבצק יש תפקיד כפול: כמכסה הוא שומר על העסיסיות של
העוף..וכתסופת הוא משמש כקרקר שכיף
למרוח עליו את השום המתקתק ואת בשר הלימון הריחני

.
.
מצרכיםשש כרעיים מחלוקיםשלוש עגבניות חצויותשלוש ראשי שומר פרוסים דקשלוש בצלים פרוסים דקשלוש ראשי שום חצוייםשלושה עלי דפנהשלושה לימונים חצוייםכפית כמוןמלח - פלפל - פפריקה מתוקהכוס יין לבן יבש

.
.

למשרה
רבע כוס שמן זיתרבע כוס חומץ בן ייןכפית זרעי שומרמלח - פלפל
.

.

לבצק
חצי קילו קמח לבן
מאתיים חמשים גרם קמח מלא
מלח - פלפל שחור - כפית זרעי שומר
שלושת רבע כוס שמן
שלושת רבעי כוס מים פושרים
~
מלח גס



.

הכנה
מערבבים את החומרי המשרה ומשרים את העוף 4 שעות עד יממהמתבנית שנכנסת לתנור מסדרים את העופות ואת שאר המצרכיםושופכים מעל הכל את המשרהמעערבבי את וחומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וגמישמרדדים על משטח מקומח בעובי סנטימטרמכסים את התבנית כולל הדפנות ומאדקיםמפזרים מעט מלח גסאופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני כשעה וחצי

.
.

בוצעים את הבצק ומחלקים לצלחות הגשהכל אחד מקבל עוף עם שומר, חצי עגבניה, חצי שום וחצי לימוןוגם פיסה מהקרקר
.
~
את הרעיון המקורי לקחתי מכרטיסיה שחולקה על ידי
פרגיות באר טוביה - אצלי עם מעט שינויים

3 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

רעיון נהדר
האם גם הקרקר מקבל את הטעמים של העוף?
יופי של מנה

שבוע טוב.

אנונימי אמר/ה...

ניראה מעולה!!!!

תמיד רציתי להכין..ובזכותך איישם

בקרוב אולי בה
תודה
נשיקות
chant

מרילין איילון אמר/ה...

פונטש, הקרקר מקבל מעט ניחוח, אבל לא מורגש כל כך. בזכות הזרעי שומר, יש לו טעם אופייני משלו.

שאנטל, טעים באחריות..השומר שם עם היין והלימון.טעייים!