בורקיטס בשני מילויים (כ- 90 בורקטיס סך הכל)
סגנון: דיאנה לינדר, צילום: בעז לביא |
אני אוהבת להגיש אותם ביום שישי בצהוריים, או לארוחת ערב קצת יותר משוקעת. הם פריכים, המלית מה זה טעימה, מתכון מאוד מוצלח, תנסו תיראו.
תוכלו לבחור
במלית אחת (מכינים את כל כמות המלית) או להכין את שני הסוגים ואז להפחית משתי
הכמויות. במקרה זה כדאי לעשות היכר, למשל סוג אחד לצפות בקצח וסוג שני בסומסום.
לבצק
200 גרם חמאה
או מרגרינה רכה
2 מכלים (400
מ"ל) שמנת חמוצה או לבן
1 כפית מלח
1 כף שמן
500 גרם (3.5
כוסות) קמח לבן רגיל
למלית גבינה
מלוחה וחצילים קלויים
תוכן של 3
חצילים מאורכים קלויים
200 גרם גבינת
פטה (עדיף כבשים)
½ ביצה טרופה
1 כף קורנפלור
למלית גבינות
וזיתים (של הרבנית ספירית)
200 גרם גבינה
בולגרית מפוררת
חופן זיתים
ירוקים קצוצים (אפשר גם בלי)
3 כפות גבינה
לבנה
½ ביצה טרופה
1 כף קורנפלור
לציפוי
ביצה טרופה, שומשום,
קצח, 100 גרם קצקבל מגורד
מכינים את הבצק:
מערבבים את כל
החומרים עד לקבלת בצק רך וגמיש (ולא
דביק). אם הבצק דביק ניתן להוסיף קמח לפי הצורך. נותנים לבצק לנוח 15 דקות.
מכינים את המלית:
מערבבים את כל
החומרים
ממלאים ואופים:
מרדדים את הבצק
לעלי דק, קוצרים ממנו עיגולים ברוחב כוס רגילה, שמים במרכז כל עיגול 1 כפית מלית
וסוגרים לחצי עיגול, תוך שמצמידים היטב את הקצבות. מברישים בביצה, מפזרים שומשום, קצח,
או מעט קצקבל ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15 שעה או עד שהם
זהובים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה