~~ שרלוט תפומנגו (תפוז מנגו) ~~

סגנון: ענת לבל, צילום: בועז לביא
שרלוט תפומנגו (תפוז מנגו)
את העוגה הזו נגיש לכם עוד מעט, כשנפנה את כל הצלחות, ונגיש פירות ומני קליה. היא תוגש חצי קפואה (הוצאתנו אותו מהמקפיא למקרר לפני שעתיים), מרקמה יהיה קרמי קריר ואתם תיהנו מהיופי הפשוט והטעם הרענן. 




לתבנית 24
600 גרם (חבילה וחצי) של בישקוטים
1 כוס מיץ תפוזים
400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממתוק
500 מ"ל שמנת מתוקה
גרודה מלימון שלם
2 מנגו חתוכים לקוביות קטנות
לציפוי תפוזי:
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים
50 גרם חמאה
לעיטור:
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
1 מנגו חתוך לקוביות (או לעיגולים בעזרת כף פריזיין)
עלי נענע

מכינים את העוגה: טובלים בזריזות את העוגיות במיץ תפוזים, מסדרים אותם בהיקף התבנית ולאחר מכן על הבסיס, עד שהכל מכוסה (אפשר לחתוך עוגיות לפי הצורך).
מקציפים את השמנת המתוקה למרקם של קצפת, בעזרת מרית מקפלים בה את החלב הממותק, גרודת הלימון ואת קוביות המנגו עד לקבלת מרקם אחיד ויוצקים את הבלילה לתבנית. מקפיאים למשך 6 שעות.
מכינים את הציפוי: בכלי קטן מערבבים את הקורנפלור עם המים.
בסיר קטן מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, כ- 3 דקות. מוסיפים תערובת הקורנפלור ומבשלים תוך ערבוב תמידי עד שהמיץ מסמיך מאוד, בערך 20 שניות. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. כשהציפוי כבר לא חם מדי יוצקים אותו על העוגה ושומרים במקפיא.

מעטרים בקצפת ובמנגו ושומרים במקפיא. לפני ההגעשה מפזרים עלי נענע טריים.


תגובה 1:

בת-שבע טובה אמר/ה...

בחבילה שלי של בישקוטים יש 200 גרם. אז אני מניחה שזה תלוי בסוג שקונים.