~~ קונכיות פסטה גדולות ממולאות מוצרלה אפוי ברוטב אדום ~~

סגנון: ענת לבל, צילום: בועז לביא
קונכיות פסטה גדולות ממולאות מוצרלה אפוי ברוטב אדום
רוב המנות שאני מכינה נולדות סביב חומר גלם שמושך אותי, וכך נולדה המנה הזו. בסופר השכונתי הבחנתי בשקית פסטה בצורת קונכיות גדולות והיה ברור באותו רגע שאני גם הולכת למלא אותם, וגם להזמין אתכם לסעודה בסוכתי כשהקונכיות האלו יעמדו במרכזן. דמיינתי אותן שמנות, מלאות בגבינה קרמית ומטובלת, עטופות ברוטב אדום אדום, דמיינתי חוטי גבינה ארוכים שנמשכים מעלה מעלה בזמן שאני מגישה אותם, וכך היה.

500 גרם קונכיות פסטה
למילוי:
500 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת פרמזן
300 גרם גבינת מוצרלה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור טחון טרי

לרוטב
¼ כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצים
800 גרם (קופסה) של עגבניות מרוסקות
200 גרם (קופסה קטנה) של רסק עגבניות
חצי כוס פטרוזיליה
½ כף אורגנו
מלח ופלפל שחור

בנוסף:
50 גרם גבינת מוצרלה
חופן עלי בזיליקום טריים

מכינים את הרוטב: מחממים את השמן זית יחד עם השום עד שהוא מפיץ ניחוח, מוסיפים את שאר המצרכים, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה, בכיסוי חלקי, 30 דקות.
ממלאים את הקונכיות:  מערבבים את חומרי המילוי. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן מינוס דקה אחת ומסננים בזהירות. ממלאים את הקונכיות ומסדרים אותן בתבנית אפיה
אופים ונהנים: יוצקים את הרוטב, מפזרים גבינת מוצרלה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, למשך 30 דקות, בלי כיסוי. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
הוסף כיתוב


אין תגובות: