~~ לחמניות חמאה זיתים ורוזמרין ~~

סגנון: ענת לבל, צילום: בועז לביא
לפעמים כל מה שצריך לארוחת בוקר זה לחמניה טובה טובה.


לחמניות חמאה זיתים ורוזמרין
לחמניות נהדרות ממש שאינן מצריכות זמן התפחה ולא עיבוד ממשוך. מרקמם עשיר ומעט פריך (זה לא הסוג האווירי), וטעמם חזק. ההמלצה הלבבית שלי היא לשלב בינן לבן סלט העגבניות.
כ- 24 לחמניות

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן רגיל
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
130 גרם חמאה רכה
2/3 כוס מים
100 גרם זיתים שחורים (עדיף הסוג המצומק או קלמטה)
5 גבעולי רוזמרין טרי, עלים בלבד

מערבבים הקערה גדולה את הקמח, השמרים והמלח. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ- 5 דקות עד לקבל בצק, אם הבצק מרגיש מעט יבש, אפשר להוסיף בהדרגה כ- ¼ כוס מים.  יוצרים 24 לחמניות, מסדרים אותם בתבנית אפיה מצופת בנייר אפיה. מדליקים תנור לחום של 190 מעלות, כשהתנור מוכן מכניסים את המגשים ואופים למשך 15 דקות או עד שהן מזהיבות מעט (הן לא ממש משתזפות כיוון שהן בהן לא ביצים ולא סוכר).
טיפ: סידור פיסות הבצק לתוך תבניות שקעים יתרום למראה אחיד של כל הלחמניות ויעזור להן לתפוח לגובה.

אין תגובות: