~~ אורז חגיגי עם עוף ~~

האורז מבושל עם חתיכות קטנות של כבש ושומן כבש
בציר של עוף, כבש, הל, פלפל אנגלי וקינמון
כשהנ"ל כבר מבושל, הוא מעורבב עם צרור נאה וטרי
של פטרוזיליה ונענע קצוצים. לנו זה יאמי מאוד! י
.
כדי להוסיף עיניין, במרכז האורז, בשיכבה אחת, מסתתרות
פיסות גדולות של עוף - אותו העוף שייצֵר את הציר. בזכות
הבישול באש קטנטנה, העוף שומר על עסיסיותו למראות
זמן הבישול וסופג היטב את הטעמים של התבלינים
וזה גם יוצא יאמי
.
מעל הכל, בשביל המראה החגיגי , בצל
מטוגן וזרעים למינהם משלימים את ההופעה
וזה עוד יותר יאמי
~
המנה המצולמת הוגשה במפגש הפורום כשר של אתר וואי נט
ושם פגשתי את יעל מוינה המנהלת, אישיות מקסימה
ובשלנית מעולה, את אורנה נריה יוגב המוכשרת כל כך
ובעלת הטור המרגש "אוכל וגעגועים" ועוד רבות, כולן
בשלניות בחסד וכישרוניות "ברמות" כמו שאומרת בנותי
.
התמונות שצילמתי בבית טובות למדי
אבל ברגע שהגעתי "לשטח" מרוב התרגשות שכחתי
איך מפעילים את המצלמה..וקצת פישלתי
(-:
אז זה דורש שיחזור..ב"ה יוגש על שולחן פסח
.
.
.
מצרכים לציר
שש כרעיים נקאים ומחולקים
מקל קינמון
חמש תרמילי הל דפוקים
חמש פלפל אנגלי דפוקים
חתיכת כבש עם שומן כבש
מלח ופלפל
.
הכנה
מכניסים את הכל לסיר, מכסים במים ומבשלים על אש קטנה
קטנה קטנה קטנה, בקושי ביעבובע
זה חשוב כדי שהעוף ישאר עסיסיעד שהעוף מתפרק
ונופל מהעצמות - בערך שעה וחצי שעתיים
מסננים מרק לחוד, עופות לחוד, כבש עם השומן לחוד
.
.
האורזחותכים את הכבש לחתיכות קטנות
לוקחים סיר, שמים בו את חתיכות הכבש
מצרפים
3 כוסות אורז בסמתי מחממים ומערבבים
כשהאורז חם, שמים 5 כוסות מהציר , מביאים לרתיחה
מכסים, מבשלים על אש קטנטנה 20 דקות עם כיסוי ולא מציצים

.


.
האורז, המשך
קוצצים דק מאוד צרור נענע (עלים בלבד) וצרור פטרוזיליה
בעקה גדולה מערבבים את האורז המוכן יחד עם העשבים
מסדרים בקערה גדולה ועגולה חצי מכמות האורז ודוחסים מעט

~
מורידים את העור מהעופות ומסלקים את העצמות
מסדרים מעל האורז פיסות גדולות של העוף בשיכבה אחת

.

.
מכסים באורז הנותר ומהדקים שוב
.
.
המנה עם הזרעים והבצל המטוגן - תמונה של רקפת
.
.ועכשיו בהגשה אישית, אותה מנה עם מספר שינויים
במקום לערבב את האורז עם הנענע והפטרוזיליה הקצוצים

עירבבתי אותו עם תערובת בשר טחון
את הבשר טיגנתי יחד עם קוביות קטנות של חצילים
הרבה שום ופלפל אנגלי טחון, בשלב הסופי של הטיגון

צירפתי עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות


. .




2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

אני עדה שזה טעים,חההה
בראבו
מעדן!!!
נשיקות יקרה שלי ובמיוחד לבני הבית הקטנים
שבת שלום
שונטי

מרילין איילון אמר/ה...

chantal, pour paques..je projette ce riz iam iam, avec beaucoup de mouton!